Főoldal > Taoista Ji King 1. tanfolyam

Taoista Ji King 1. tanfolyam

tkbf-jiking
Esemény leírása

Taoista Ji King I-II. címmel új kurzust indít a Tan Kapuja Buddhista Főiskola! A tavaly elindított Szimbólumrendszerek kurzus harmadik és negyedik félévének témája a Taoizmus, a Ji King és a Kínai Asztrológia lesz. A kurzuson lehetőség nyílik a többi között a taosista világkép, a Ji Kingből ismert érmével és a pálcikával történő jóslás megismerése mellett – talán az egész világ egyedülálló módon – a születési képletek, átváltások mikéntjének elsajátítására is.

Az őszi kurzus tematikája:

A kínai hagyomány kialakulása. A hagyomány megtörése: taoizmus és konfucionizmus létrejötte. A taoista praxis, a taoista energiatan, élettan és alkímia. Konfúciusz tanítása. A kozmológia. A Nagy Szabály kialakulása és elemei. A jang és jin dualitás kibomlása. Az öt elem. Az elemekre épülő élettan. A nyolc kua vonalainak és képeinek kialakulása.A statikus és a dinamikus világkép. és a hexagramok kialakulása. A trigramok viszonya. A vonalak és helyek szimbolikája. A változások, az idő és a sors megértése.

Oktatók: Mireisz László és Kovács Gábor

Első időpont: 2019. szeptember 6 (péntek) – 17:45-19:15. (14 alkalommal)

A tanfolyam díja: 25.000 Ft/szemeszter.

Jelentkezési határidő: 2019. augusztus 31.

A tanfolyam díját kérjük az alábbi számlaszámra utalja a jelentkezési határidőig:

  • Számlatulajdonos: A Tan Kapuja Buddhista Főiskola
  • Számlaszám: 10403181-31818690-00000000
  • Közlemény: A jelentkező neve – Jiking tanfolyam

Aktív hallgatóink számára díjmentesen felvehető szabadon választható kurzusként lesz meghirdetve, azonban számukra is kötelező a lenti regisztráció kitöltése a korlátozott létszám miatt, ezért érdemes mielőbb jelezni a részvételi szándékot.

Jelentkezési lap

A regisztrációk a tanfolyam díjának kifizetése után lesznek véglegesítve.

tkbf-jiking

Kapcsolódó

2024 05 27. 18:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Kőrösi terme
Igazán különleges eseményre kerül sor A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán: partnerintézményünkből, a thaiföldi MCU – IBSC-ről Budapestre látogató kutató-oktatónő, Dr. Nadnapang Phophichit tart meditáció gyakorlással egybekötött előadást.
2024 05 17. 17:30
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme, Budapest 1098 Börzsöny u. 11.
Május 17-én 17:30-as kezdéssel Globalizmus és tradícionalitás címmel a történelem nagy válaszútjáról beszélget Mireisz László (A Tan Kapuja Buddhist Egyház elnöke) és Kassai Lajos (íjkészítő mester, a modern kori lovasíjászat megteremtője). Moderátor: Karsai Gábor, a Főiskola rektora.
2024 04 26. 17:30
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme, Budapest 1098 Börzsöny u. 11.
Április 26-án 17:30-as kezdéssel a Bëlga együttes lesz a vendégünk, akikkel ezúttal egy közös kis performanszra kerül sor, amibe Takács László (Taki) is bekapcsolódik. Hogy miről is lesz szó? Maradjon meglepetés.
Megszakítás