Főoldal > Négy fa túra – reloaded

Négy fa túra – reloaded

Esemény leírása

Rózsaszínű kirándulással egybekötött szövegolvasás.

A Vinaja Mahákhandhaka c. szövegének eleje közvetlenül a megvilágosodás utántól meséli el a Buddha életét, a közösség kialakulását. Első epizódjainak helyszínei fák. Ezeket a fákat egyszer már felkerestük a Budai-hegységben, most a Pilis erdeiben keressük fel, természetesen képletesen. Ahol megtaláljuk a fákat, ott elolvassuk és eldramatizáljuk a korabeli mesés eseményeket. Aztán megyünk tovább a sztoriban…

Útvonal: felmászás a Bölcső-hegyi kilátóba a rózsaszínű mentén.
Mikor: Március 12, szombat. Indulás Pomázról, a HÉV megállóból: találkozás 10:15-kor.
(A HÉV 10 percenként indul a Batthyány térről, menetideje Pomázig 30 perc.)
Mivel manapság bármi közbejöhet (jobb esetben rossz idő) – aki jönne, előző nap érdeklődjön ezen a címen: tkortvelyesi@tkbf.hu.

Kapcsolódó

2022 06 09. 06:00
Veszprém
Az 1998-as évtől a Tibetet Segítő Társaság „buddhista zarándoklat” hagyományt teremtett, és a Tan Kapuja Buddhista Főiskolával közös szervezésben, az idén huszonötödik alkalommal indít buddhista zarándoklatot, azért hogy megemlékezzünk a Buddha születésének és megvilágosodásának napjáról, a Vészákháról.
2022 06 02. 18:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme
Könyvbemutatót tartunk 2022. június 02-án 18 órától A Tan Kapuja Szertartástermében. Az esten A Tan Kapuja Kiadó gondozásában, a kiadó Kelet Kincsei sorozatának első kötete, a Jóga-szútra – A Patandzsalinak is nevezett Ananta tanítása a tudat leigázásáról  készítőivel, Farkas Attila Mártonnal és Tenigl-Takács Lászlóval beszélget a TKBF rektora, Karsai Gábor.