Főoldal > Négy fa túra – reloaded

Négy fa túra – reloaded

Esemény leírása

Rózsaszínű kirándulással egybekötött szövegolvasás.

A Vinaja Mahákhandhaka c. szövegének eleje közvetlenül a megvilágosodás utántól meséli el a Buddha életét, a közösség kialakulását. Első epizódjainak helyszínei fák. Ezeket a fákat egyszer már felkerestük a Budai-hegységben, most a Pilis erdeiben keressük fel, természetesen képletesen. Ahol megtaláljuk a fákat, ott elolvassuk és eldramatizáljuk a korabeli mesés eseményeket. Aztán megyünk tovább a sztoriban…

Útvonal: felmászás a Bölcső-hegyi kilátóba a rózsaszínű mentén.
Mikor: Március 12, szombat. Indulás Pomázról, a HÉV megállóból: találkozás 10:15-kor.
(A HÉV 10 percenként indul a Batthyány térről, menetideje Pomázig 30 perc.)
Mivel manapság bármi közbejöhet (jobb esetben rossz idő) – aki jönne, előző nap érdeklődjön ezen a címen: tkortvelyesi@tkbf.hu.

Kapcsolódó

2023 09 19. 18:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola
A testet lazító, nyújtó és erősítő gyakorlatok, az ászanák, a pránájáma, a bandhák, a mudrák gyakorlása során kapcsolatba kerülhetünk, rálátást és belátást nyerhetünk a bennünk zajló energetikai, érzelmi és mentális folyamatokra.
2023 09 04. 16:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola, Budapest 1098 Börzsöny u. 11.
Nyilvános kurzust tart 2023. szeptember 4. és 8. között A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán Le Manh That professzor, a vietnami buddhizmus egyik legjelesebb kortárs kutatója, az Egyesült Vietnami Buddhista Egyház és a Vietnami Buddhista Egyetem egyik vezetője.