Főoldal > Lámatánc Európa turné 2015

Lámatánc Európa turné 2015

lámatánc
Esemény leírása

Az indiai Ladakh Sharchukul kolostorban élő 8 szerzetes 2015 őszén, Európa több országában mutatja be méltán híres színes programját.

Az előadó körút célja, saját, Transzhimalájai, ladakhi kultúrájuk bemutatása szertartáson, táncon, imán, homokmandala és torma (árpalisztből és vajból készült felajánlások "szobrok") készítésén keresztül. Táncukat ill. programjukat több száz éves tanítások, útmutatások alapozzák meg, s bennük értelmet nyer a buddhizmus filozófiájának szimbolikája és jelentése.

A programot különböző szertartások, mint a Chöd meditáció és a Kunrig (mudrák) (Buddha jelbeszéde) – egészítik ki.

Minden szertartás, ima és ének egy kivonat a buddhista tanítások esszenciájából a szerető jóságról és együttérzésről. Az előadás célja nem csak a szórakoztatás, hanem ezzel szeretnénk bemutatni az alapvető buddhista értékeket a nyugat emberének, s terjeszteni a békét és szeretetet az egész világban. Szeretnénk a nyugati világban bemutatni a Himalája emberének életkedvét, életörömét, mely minden megpróbáltatás ellenére is jellemző rájuk.

A bemutató segítségével a résztvevőknek betekintést adunk a buddhista kultúra egyedülállóságába.

A programon történő részvétellel és adománnyal hozzájárulhatunk az előadók költségeihez valamint ahhoz, hogy e csodálatos környezetben a buddhista kultúra megőrzésre kerüljön és fejlődjön minden érző lény javára.

További infó: www.stupa.hu

Minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk

lámatánc

Kapcsolódó

2024 05 27. 18:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Kőrösi terme
Igazán különleges eseményre kerül sor A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán: partnerintézményünkből, a thaiföldi MCU – IBSC-ről Budapestre látogató kutató-oktatónő, Dr. Nadnapang Phophichit tart meditáció gyakorlással egybekötött előadást.
2024 05 17. 17:30
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme, Budapest 1098 Börzsöny u. 11.
Május 17-én 17:30-as kezdéssel Globalizmus és tradícionalitás címmel a történelem nagy válaszútjáról beszélget Mireisz László (A Tan Kapuja Buddhist Egyház elnöke) és Kassai Lajos (íjkészítő mester, a modern kori lovasíjászat megteremtője). Moderátor: Karsai Gábor, a Főiskola rektora.
2024 04 26. 17:30
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme, Budapest 1098 Börzsöny u. 11.
Április 26-án 17:30-as kezdéssel a Bëlga együttes lesz a vendégünk, akikkel ezúttal egy közös kis performanszra kerül sor, amibe Takács László (Taki) is bekapcsolódik. Hogy miről is lesz szó? Maradjon meglepetés.
Megszakítás