Főoldal > Lámatánc Európa turné 2015

Lámatánc Európa turné 2015

lámatánc
Esemény leírása

Az indiai Ladakh Sharchukul kolostorban élő 8 szerzetes 2015 őszén, Európa több országában mutatja be méltán híres színes programját.

Az előadó körút célja, saját, Transzhimalájai, ladakhi kultúrájuk bemutatása szertartáson, táncon, imán, homokmandala és torma (árpalisztből és vajból készült felajánlások "szobrok") készítésén keresztül. Táncukat ill. programjukat több száz éves tanítások, útmutatások alapozzák meg, s bennük értelmet nyer a buddhizmus filozófiájának szimbolikája és jelentése.

A programot különböző szertartások, mint a Chöd meditáció és a Kunrig (mudrák) (Buddha jelbeszéde) – egészítik ki.

Minden szertartás, ima és ének egy kivonat a buddhista tanítások esszenciájából a szerető jóságról és együttérzésről. Az előadás célja nem csak a szórakoztatás, hanem ezzel szeretnénk bemutatni az alapvető buddhista értékeket a nyugat emberének, s terjeszteni a békét és szeretetet az egész világban. Szeretnénk a nyugati világban bemutatni a Himalája emberének életkedvét, életörömét, mely minden megpróbáltatás ellenére is jellemző rájuk.

A bemutató segítségével a résztvevőknek betekintést adunk a buddhista kultúra egyedülállóságába.

A programon történő részvétellel és adománnyal hozzájárulhatunk az előadók költségeihez valamint ahhoz, hogy e csodálatos környezetben a buddhista kultúra megőrzésre kerüljön és fejlődjön minden érző lény javára.

További infó: www.stupa.hu

Minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk

lámatánc

Kapcsolódó

2022 06 09. 06:00
Veszprém
Az 1998-as évtől a Tibetet Segítő Társaság „buddhista zarándoklat” hagyományt teremtett, és a Tan Kapuja Buddhista Főiskolával közös szervezésben, az idén huszonötödik alkalommal indít buddhista zarándoklatot, azért hogy megemlékezzünk a Buddha születésének és megvilágosodásának napjáról, a Vészákháról.
2022 06 02. 18:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme
Könyvbemutatót tartunk 2022. június 02-án 18 órától A Tan Kapuja Szertartástermében. Az esten A Tan Kapuja Kiadó gondozásában, a kiadó Kelet Kincsei sorozatának első kötete, a Jóga-szútra – A Patandzsalinak is nevezett Ananta tanítása a tudat leigázásáról  készítőivel, Farkas Attila Mártonnal és Tenigl-Takács Lászlóval beszélget a TKBF rektora, Karsai Gábor.