Főoldal > Könyvbemutató: Jóga-szútra – A Patandzsalinak is nevezett Ananta tanítása a tudat leigázásáról

Könyvbemutató: Jóga-szútra – A Patandzsalinak is nevezett Ananta tanítása a tudat leigázásáról

Esemény leírása

Könyvbemutatót tartunk 2022. június 02-án 18 órától A Tan Kapuja Szertartástermében.

Az esten A Tan Kapuja Kiadó gondozásában, a kiadó Kelet Kincsei sorozatának első kötete, a Jóga-szútra – A Patandzsalinak is nevezett Ananta tanítása a tudat leigázásáról  készítőivel, Farkas Attila Mártonnal és Tenigl-Takács Lászlóval beszélget a TKBF rektora, Karsai Gábor.

Az eseményt online formában, élőben is közvetítjük A Tan Kapuja YouTube csatornáján.

Jóga-szútra – A Patandzsalinak is nevezett Ananta tanítása a tudat leigázásáról c. könyv megvásárolható A Tan Kapuja Kiadó webshopjában.

Néhány szó a könyvről:
“Patandzsali Jóga-szútrája nem „jógakönyv”, hanem a spiritualitás vallások és kultúrák feletti, egyetemes összefoglalója. Továbbá meditációs szöveg, nem puszta leírás. 30 év után újra fordítva megpróbáltunk egyfajta „klasszikus” egzegetikai művet alkotni, melyben a szövegfejtés legtöbb eszközét alkalmaztuk: filológiai analízist, etimologizációt, hermeneutikai fejtegetést, más tanításokkal való összevetést, irodalmi párhuzamot.
Közöljük a mű eredeti, szanszkrit szövegét is, hogy a mellékelt nyelvtani útmutatások segítségével akár saját értelmezésekre, megfejtésekre is vállalkozhasson a merészebb olvasó. A buddhizmus iránti elkötelezettségünk miatt régi buddhista rendi neveinket tüntettük fel.”

A kötet kapcsán korábban felkerült egy egyórás videó is A Tan Kapuja YouTube csatornájára: Patandzsali Jógaszútrája – Egy szakrális szöveg egzegézise.

Mindenkit szeretettel várunk!

Kapcsolódó

2022 06 09. 06:00
Veszprém
Az 1998-as évtől a Tibetet Segítő Társaság „buddhista zarándoklat” hagyományt teremtett, és a Tan Kapuja Buddhista Főiskolával közös szervezésben, az idén huszonötödik alkalommal indít buddhista zarándoklatot, azért hogy megemlékezzünk a Buddha születésének és megvilágosodásának napjáról, a Vészákháról.
2022 05 21. 10:15
Pomáz
Ha már így vége lett a szorgalmi időszaknak, oszoljunk!