Főoldal > Khenpo Gelek Jimpa – A szútra, tantra, dzogcsen és az idő

Khenpo Gelek Jimpa – A szútra, tantra, dzogcsen és az idő

khenpogelekjimpa
Esemény leírása

Kedves Dzogcsen és Bön Közösségek, illetve kedves Érdeklődők!

Nagy örömmel tudatjuk veletek, hogy Khenpo Gelek Jinpa – A Szútra,tantra,dzogcsen és az idő ( kozmogónia) előadást adja számunkra – 2016 december 12. hétfőn 18:00 -20:30-ig a TKBF aulájában.
Sokszor hallottuk már, a dzogcsen gyakorlás a leggyorsabb út – lehetőség a tudatunk természetének a felfedezéséhez.

Miért és mi a helyzet a többi rendszerrel?
Khenpo Gelek Jimpa előadásán a szútrikus, tantrikus és dzogcsen utak időhöz való kapcsolatát mutatja be számunkra.
Itt hallhatunk a nagy kozmikus korszakokról és a gyakorlási utak bennük lévő lehetőségeiről.

AZ ELŐADÁS FELAJÁNLÁS ALAPÚ!

Várunk Titeket ezen a nem mindennapi előadáson!
a Gakjil

Magyarországi Dzogcsen Közösség Egyesület
www.dzogchen.hu
https://www.facebook.com/pages/Magyarországi-Dzogcsen-Közösség/115344515243886
és a 
Jungdrung Ten Gye Dü De – Bönpo Közösség
https://www.facebook.com/jungdrungtengyedude/

Khenpo Gelek Jinpa 1967-ben született Kelet-Tibetben, Khamban. Családja farmerkedéssel és jaktartással foglalkozott. Miután 1986-ban Yongdzin Lopön Tenzin Namdak Rinpocse a falujába látogatott, Khenpo Gelek 19 évesen szerzetesnek állt. Thongdröl Ritrö kolostorban kezdte meg tanulmányait, ahol Bönying Rangdröl-től először meditációt és dzogcsent tanult. Késöbb egy évet tartózkodott a Tsedrug Gompa-ban, majd 2 évet tanult filozófiát a neves tudóstól, Lopön Drangsong Yungdrung-tól a Lungkar Gompa-ban.
1992-ben Yongdzin Lopön Tenzin Namdak Rinpocse-val való második találkozás után, Khenpo Gelek eldöntötte, hogy folytatja tanulmányait és gese diplomát szerez. Ehhez viszont el kellett hagynia Tibetet. A Triten Norbutse kolostorban abban az évben erre nem volt még lehetősége, ezért Dolanji-ba, Indiába ment, ahol a Menri kolostorban, Őszentsége a 33. Menri Tridzin, Lungtok Tenpa’i Nyima Rinpocse keze alatt tanult. Következő évben, 1993-ban lehetőség nyílt, hogy a Triten Norbutse kolostorba folytassa gese tanulmányait Yongdzin Lopön Tenzin Namdak Rinpocse felügyelete mellett. Itt szerezte meg gese diplomáját 2001-ben.
Kétszer végezte el a száznapos thummo elvonulást. Első ízben mielőtt elhagyta Tibetet, másodjára 2001-ben Normandiában, Franciaországban, amikor laboratóriumi körülmények mellett, egy harvard-i kutató program keretei között a thummo hatásait vizsgálták rajta és más lámákon. 2003-tól 2005-ig Zsangzsung történelme és kultúrája után kutatott Dr. Ramble és egy Kalpa csoport közreműködésével. Ennek eredményeként született meg az “In search of Zhang Zhung” című dokumentumfilm és a “The Sacred Landscape and Pilgrimage in Tibet; in Search of the Lost Kingdom of Bön” című könyv. 

2013-ban Khenpo-vá avatták, Shenten Dargye Ling apátjává.

Könyvei:
– “The Sacred Landscape and Pilgrimage in Tibet: In Search of the Lost Kingdom of Bön” – Geshe Gelek Jinpa, 2005
– “Heart Essence of the Khandro” – Yongdzin Lopön Tenzin Namdak Rinpocse és Geshe Gelek Jinpa, 2012
– “Bön in Nepal” – Geshe Gelek Jinpa, 2013
Filmjei:
– “In search of Zhang Zhung”, 2005
– “Secrets of Mustang: Treasure of Bön”, 2008
/Forrás: http://www.yungdrungbon.co.uk/GesheGelekJinpa.html/

khenpogelekjimpa

Kapcsolódó

2023 09 19. 18:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola
A testet lazító, nyújtó és erősítő gyakorlatok, az ászanák, a pránájáma, a bandhák, a mudrák gyakorlása során kapcsolatba kerülhetünk, rálátást és belátást nyerhetünk a bennünk zajló energetikai, érzelmi és mentális folyamatokra.
2023 09 04. 16:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola, Budapest 1098 Börzsöny u. 11.
Nyilvános kurzust tart 2023. szeptember 4. és 8. között A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán Le Manh That professzor, a vietnami buddhizmus egyik legjelesebb kortárs kutatója, az Egyesült Vietnami Buddhista Egyház és a Vietnami Buddhista Egyetem egyik vezetője.