Főoldal > Kérsz teát? előadás

Kérsz teát? előadás

kerszteateloadas
Esemény leírása

Kérsz Teát? Igen? Nem? Nem tudod? Előbb kértél és most mégis elment tőle a kedved? 
Ahogyan egy teázásnál is okésak ezek a reakciók és jóesetben nem kezd el a másik erőszakoskodni, ha visszautasítják a teáját, akkor a szexnél miért olyan bonyolult, ha nemről van szó? Csak az IGEN jelent igent a szexnél is!

Volt már olyan, hogy a partnered nem akarta a szexet, de Te rábeszélted?
Olyan, hogy nem volt kedved a szexhez és a végén valahogy még is belementél?
Gondoltad már azt, hogy a szex jár neked?
Ismerős az a helyzet, hogy eleinte te is akartad, de közben elbizonytalanodtál, nem esett jól folytatni, de már nem tudtad, hogy lépj ki a helyzetből?
És az, hogy ő már nagyon akarta, és bár te még vártál volna, nem akartad elveszíteni és inkább hagytad, hogy megtörténjen?Tudtad-e, hogy minden olyan érintés, simogatás és csók, amit a másik nem kíván, az erőszak?

A színdarab elsősorban egyetemeknek, középiskoláknak készült, így kínálva fel a lehetőséget arra, hogy a párkapcsolat, a szexuális közeledés, a beleegyezés és visszautasítás sokszor nem könnyű, de fontos témája átélhető, néhol vicces, de egyben elgondolkoztató, és reményeink szerit párbeszédre sarkalló módon kerüljön a fiatalok elé.

Miért fontos, hogy buddhista szempontból is beszéljünk a szexulis beleegyezésről? Elsősorban buddhistaként a helyes nézet kialakítása miatt. Másodszor a pancsa-síla (öt fogadalom) miatt is, miszerint: Vállalom a helytelen szexuális magaviselettől való tartózkodás szabályát. Az előadás után átfogóbb képet kaphatunk arról, hogyan élhetünk olyan életet amiben viselkedésünkkel kevésbé ártunk másoknak.

Az előadás 45 perces, amit moderált beszélgetés fog követni az alkotók és a közönség között. 

Az esemény nyitott így külsős vendégeket is várunk.
A belépés ingyenes.

kerszteateloadas

Kapcsolódó

2023 05 11. 15:30
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme
Farkas Attila Márton főiskolai docens és Porosz Tibor egykori főiskolai tanárunk filozófiai vitája (személyes jelenléttel, de online is követhető lesz a YouTube-csatornánkon). Moderátor: Karsai Gábor.
2023 04 19. 18:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola
Nagy örömmel adunk hírt arról, hogy hallgatói kezdeményezésre 2023.04.19. szerdán 18 órai kezdettel Bodó Ferenc tart fényképekkel és sztorikkal fűszerezett élménybeszámolót  Sri Lankán töltött utazásáról.