Főoldal > Kérsz teát? előadás

Kérsz teát? előadás

kerszteateloadas
Esemény leírása

Kérsz Teát? Igen? Nem? Nem tudod? Előbb kértél és most mégis elment tőle a kedved? 
Ahogyan egy teázásnál is okésak ezek a reakciók és jóesetben nem kezd el a másik erőszakoskodni, ha visszautasítják a teáját, akkor a szexnél miért olyan bonyolult, ha nemről van szó? Csak az IGEN jelent igent a szexnél is!

Volt már olyan, hogy a partnered nem akarta a szexet, de Te rábeszélted?
Olyan, hogy nem volt kedved a szexhez és a végén valahogy még is belementél?
Gondoltad már azt, hogy a szex jár neked?
Ismerős az a helyzet, hogy eleinte te is akartad, de közben elbizonytalanodtál, nem esett jól folytatni, de már nem tudtad, hogy lépj ki a helyzetből?
És az, hogy ő már nagyon akarta, és bár te még vártál volna, nem akartad elveszíteni és inkább hagytad, hogy megtörténjen?Tudtad-e, hogy minden olyan érintés, simogatás és csók, amit a másik nem kíván, az erőszak?

A színdarab elsősorban egyetemeknek, középiskoláknak készült, így kínálva fel a lehetőséget arra, hogy a párkapcsolat, a szexuális közeledés, a beleegyezés és visszautasítás sokszor nem könnyű, de fontos témája átélhető, néhol vicces, de egyben elgondolkoztató, és reményeink szerit párbeszédre sarkalló módon kerüljön a fiatalok elé.

Miért fontos, hogy buddhista szempontból is beszéljünk a szexulis beleegyezésről? Elsősorban buddhistaként a helyes nézet kialakítása miatt. Másodszor a pancsa-síla (öt fogadalom) miatt is, miszerint: Vállalom a helytelen szexuális magaviselettől való tartózkodás szabályát. Az előadás után átfogóbb képet kaphatunk arról, hogyan élhetünk olyan életet amiben viselkedésünkkel kevésbé ártunk másoknak.

Az előadás 45 perces, amit moderált beszélgetés fog követni az alkotók és a közönség között. 

Az esemény nyitott így külsős vendégeket is várunk.
A belépés ingyenes.

kerszteateloadas

Kapcsolódó

2022 06 09. 06:00
Veszprém
Az 1998-as évtől a Tibetet Segítő Társaság „buddhista zarándoklat” hagyományt teremtett, és a Tan Kapuja Buddhista Főiskolával közös szervezésben, az idén huszonötödik alkalommal indít buddhista zarándoklatot, azért hogy megemlékezzünk a Buddha születésének és megvilágosodásának napjáról, a Vészákháról.
2022 06 02. 18:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme
Könyvbemutatót tartunk 2022. június 02-án 18 órától A Tan Kapuja Szertartástermében. Az esten A Tan Kapuja Kiadó gondozásában, a kiadó Kelet Kincsei sorozatának első kötete, a Jóga-szútra – A Patandzsalinak is nevezett Ananta tanítása a tudat leigázásáról  készítőivel, Farkas Attila Mártonnal és Tenigl-Takács Lászlóval beszélget a TKBF rektora, Karsai Gábor.