Főoldal > JAPPÁN harcművészetek világa IX.

JAPPÁN harcművészetek világa IX.

jappan
Esemény leírása

15.45 KAPUNYITÁS

16.00 – 17.00 BADÁR SÁNDOR: JAPPÁN

Badár Sándor és Horváth János valamikor réges-régen, 1987-ben, egy különös ötlettől vezérelve elindultak Szentesről Moszkva érintésével Tokióba… Vállalkozásuk érthetetlen módon sikerült! A földgolyó azóta akkorát változott, hogy kalandjaik ma már időutazásnak is beillenek. A népszerű humorista előadásából ezt az utazást és japán élményeit is megismerhetjük. Az előadás után, a szünetben a "Jappán" című könyv megvásárolható, melyet Badár Sándor szívesen dedikál is.

17.00 – 17.20 SZÜNET ÉS DEDIKÁLÁS

17.20 – 18.50 SZEMEREY MÁRTON: AZ ÖT ELEM

Az öt elem: Japánban az elemek koncepciója fontos szerepet játszik a harcművészetek eszmerendszerében éppúgy, mint a gyógyításban, a buddhizmusban és a hagyományos művészetekben. Az előadás az elemek felosztási módjait, analógiáit és alkalmazási területeit tekinti át. Szemerey Márton a TKBF Japán szakirányának vezetője, harcművészetekben is járatos japán nyelvtanár. 

18.50 – 19.00 SZÜNET

19.00-tól MIHALIK HUNOR: "IAI" – A SZAMURÁJ ORVTÁMADÁS MISZTIKUMA ÉS TITKAI

Mihalik Hunor a Magyar Kendo, Iaido és Jodo Szövetség főtitkára előadása bemutatja az IAI gyakorlatok eredetét az Eishin Ryu Iaido egykardos iskola alapján, élő bemutatókkal és videókkal. Mihalik Hunor Iaidoban a Tosai Muso Jikiden Eishi Ryu iskola követője Iwata Norikazu hanshi 8. danos mester közvetlen tanítványa. Jelenleg kendo 6. dan és iaido 6. dan fokozattal rendelkezik. 2010-ben iaidoban, 2012-ben pedig kendoban is Renshi fokozatot szerzett az Össz JapánKendo Szövetségtől.

FONTOS!

A program ingyenes! Az előadásokról kép és hangfelvétel nem készíthető. Kérjük az érdeklődő közönséget, hogy lehetőségük szerint adományaikkal támogassák a Főiskolát (adománygyűjtő urna a folyosón található). 🙂

Az előadás-sorozat tizedik (és egyben utolsó) állomása 2013. DECEMBER 14-én, szombaton lesz 15.30-tól. 

jappan

Kapcsolódó

2023 11 27. 18:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme, Budapest 1098 Börzsöny u. 11.
A Hétfő Esték A Tan Kapuján, 2023-as őszi/téli sorozatának november 27-i eseményén A Tan Kapuja Kiadó és a Onedropzen közös kiadásában megjelent Buddha beszédei – Majjhima Nikāya című 3 kötetes, a Buddha teljes középhosszú beszédinek gyűjteményét először magyar nyelven tartalmazó, a buddhista Tan forrásának is nevezhető könyv kerül bemutatásra.