Főoldal > Japán világöröksé​ge​ kiállítás

Japán világöröksé​ge​ kiállítás

japanunesco
Esemény leírása

Az emberiség négymillió éves története során számos civilizációt, kultúrát teremtett és számtalan kulturális örökséget hagyott hátra. Az emberi tevékenység időnként összhangban van a természettel, máskor azonban pusztítja azt. Napjaink egyik fő feladata a kulturális örökségként ránk maradt pótolhatatlan természet védelme. A Japán világöröksége fotósorozat Japán UNESCO világörökségként bejegyzett természeti tájait, szentélyeit, műemléképületeit ábrázolja, Miyoshi Kazuyoshi fotográfus megörökítése révén, több mint hatvan képen.

A kiállítás a Japán Alapítvány támogatásával kerül megrendezésre 2014. szeptember 18. és október 31. között a Buddhista Főiskola épületeiben (Budapest, IX. Börzsöny u. 11 és Csengettyű u. 3, ​az épületek egymás szomszédságában vannak).

A kiállítás az alábbi időpontokban látogatható: 

hétfő, kedd, szerda, péntek: 16.00-20.00
csütörtök: 09.00-20.00​

japanunesco

Kapcsolódó

2022 06 09. 06:00
Veszprém
Az 1998-as évtől a Tibetet Segítő Társaság „buddhista zarándoklat” hagyományt teremtett, és a Tan Kapuja Buddhista Főiskolával közös szervezésben, az idén huszonötödik alkalommal indít buddhista zarándoklatot, azért hogy megemlékezzünk a Buddha születésének és megvilágosodásának napjáról, a Vészákháról.
2022 06 02. 18:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme
Könyvbemutatót tartunk 2022. június 02-án 18 órától A Tan Kapuja Szertartástermében. Az esten A Tan Kapuja Kiadó gondozásában, a kiadó Kelet Kincsei sorozatának első kötete, a Jóga-szútra – A Patandzsalinak is nevezett Ananta tanítása a tudat leigázásáról  készítőivel, Farkas Attila Mártonnal és Tenigl-Takács Lászlóval beszélget a TKBF rektora, Karsai Gábor.