Főoldal > Intenzív butó műhely

Intenzív butó műhely

butoh2
Esemény leírása

Jelentkezés rövid bemutatkozó levélben január 30-ig / Registration with a short introductory letter until 30th January at: angikam71@gmail.com
A workshop díja 6000 Ft/nap / Workshop fee is 6000 HUF/day
A részvétel semmiféle előképzettséget nem igényel / Participation does not require any prior training

Mi a butó?

A nyers és vad mozdulatok? Ritmikus forgás következtében a törzs körül csapkodó végtagok? Lassú séta? Vagy az anyaméhben úszó magzat lebegő mozgása?

Mivel a durva vagy éppen a finom változás az egyik legfőbb jellemzője, a butóról nem mondható el, hogy egyetlen dolog lenne: az elfeledettség állapota, vagy maga az ellentmondásosság… Az átváltozás áthatja a butót, de itt a metamorfózis jelentése nem prózai, hanem folyamatban lévő és új értelmezésekre nyitott…

Szabó Ágnes autodidakta táncos, színész. Tanulmányait A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Japán nyelv és kultúra specializációján végezte. Húsz éve foglalkozik a butóval, sok táncostól tanult ( pl. Yumiko Yoshioka, Akira Kasai, Murobushi Ko… hogy csak a nagyokat említsük) de mesterének Masaki Iwana Franciaországban élő butó táncost tartja. 
Magyarországon az Élőkép Színház előadásainak résztvevője a kezdetektől, 1998-tól pedig rendszeresen fellép az International Institut for Theatre Research és a Coatesville Cultural Society által létrehozott produkciókban az Egyesült Államokban.

Műhelyvezetői tevékenységei közül említést érdemel a Színházművészet: Butó néven 2002-ben A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán meghirdetett fél éves gyakorlati kurzus és a Minimumparty Alkotótábor Mozgásszínház Műhelyének butó alapokon történő vezetése 2013-ban a romániai Kászonaltízben.

butoh2

Kapcsolódó

2022 06 09. 06:00
Veszprém
Az 1998-as évtől a Tibetet Segítő Társaság „buddhista zarándoklat” hagyományt teremtett, és a Tan Kapuja Buddhista Főiskolával közös szervezésben, az idén huszonötödik alkalommal indít buddhista zarándoklatot, azért hogy megemlékezzünk a Buddha születésének és megvilágosodásának napjáról, a Vészákháról.
2022 06 02. 18:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme
Könyvbemutatót tartunk 2022. június 02-án 18 órától A Tan Kapuja Szertartástermében. Az esten A Tan Kapuja Kiadó gondozásában, a kiadó Kelet Kincsei sorozatának első kötete, a Jóga-szútra – A Patandzsalinak is nevezett Ananta tanítása a tudat leigázásáról  készítőivel, Farkas Attila Mártonnal és Tenigl-Takács Lászlóval beszélget a TKBF rektora, Karsai Gábor.