Főoldal > Intenzív butó műhely

Intenzív butó műhely

butoh2
Esemény leírása

Jelentkezés rövid bemutatkozó levélben január 30-ig / Registration with a short introductory letter until 30th January at: angikam71@gmail.com
A workshop díja 6000 Ft/nap / Workshop fee is 6000 HUF/day
A részvétel semmiféle előképzettséget nem igényel / Participation does not require any prior training

Mi a butó?

A nyers és vad mozdulatok? Ritmikus forgás következtében a törzs körül csapkodó végtagok? Lassú séta? Vagy az anyaméhben úszó magzat lebegő mozgása?

Mivel a durva vagy éppen a finom változás az egyik legfőbb jellemzője, a butóról nem mondható el, hogy egyetlen dolog lenne: az elfeledettség állapota, vagy maga az ellentmondásosság… Az átváltozás áthatja a butót, de itt a metamorfózis jelentése nem prózai, hanem folyamatban lévő és új értelmezésekre nyitott…

Szabó Ágnes autodidakta táncos, színész. Tanulmányait A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Japán nyelv és kultúra specializációján végezte. Húsz éve foglalkozik a butóval, sok táncostól tanult ( pl. Yumiko Yoshioka, Akira Kasai, Murobushi Ko… hogy csak a nagyokat említsük) de mesterének Masaki Iwana Franciaországban élő butó táncost tartja. 
Magyarországon az Élőkép Színház előadásainak résztvevője a kezdetektől, 1998-tól pedig rendszeresen fellép az International Institut for Theatre Research és a Coatesville Cultural Society által létrehozott produkciókban az Egyesült Államokban.

Műhelyvezetői tevékenységei közül említést érdemel a Színházművészet: Butó néven 2002-ben A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán meghirdetett fél éves gyakorlati kurzus és a Minimumparty Alkotótábor Mozgásszínház Műhelyének butó alapokon történő vezetése 2013-ban a romániai Kászonaltízben.

butoh2

Kapcsolódó

2023 09 19. 18:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola
A testet lazító, nyújtó és erősítő gyakorlatok, az ászanák, a pránájáma, a bandhák, a mudrák gyakorlása során kapcsolatba kerülhetünk, rálátást és belátást nyerhetünk a bennünk zajló energetikai, érzelmi és mentális folyamatokra.
2023 09 04. 16:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola, Budapest 1098 Börzsöny u. 11.
Nyilvános kurzust tart 2023. szeptember 4. és 8. között A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán Le Manh That professzor, a vietnami buddhizmus egyik legjelesebb kortárs kutatója, az Egyesült Vietnami Buddhista Egyház és a Vietnami Buddhista Egyetem egyik vezetője.