Főoldal > Intenzív butó műhely

Intenzív butó műhely

butoh2
Esemény leírása

Jelentkezés rövid bemutatkozó levélben január 30-ig / Registration with a short introductory letter until 30th January at: angikam71@gmail.com
A workshop díja 6000 Ft/nap / Workshop fee is 6000 HUF/day
A részvétel semmiféle előképzettséget nem igényel / Participation does not require any prior training

Mi a butó?

A nyers és vad mozdulatok? Ritmikus forgás következtében a törzs körül csapkodó végtagok? Lassú séta? Vagy az anyaméhben úszó magzat lebegő mozgása?

Mivel a durva vagy éppen a finom változás az egyik legfőbb jellemzője, a butóról nem mondható el, hogy egyetlen dolog lenne: az elfeledettség állapota, vagy maga az ellentmondásosság… Az átváltozás áthatja a butót, de itt a metamorfózis jelentése nem prózai, hanem folyamatban lévő és új értelmezésekre nyitott…

Szabó Ágnes autodidakta táncos, színész. Tanulmányait A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Japán nyelv és kultúra specializációján végezte. Húsz éve foglalkozik a butóval, sok táncostól tanult ( pl. Yumiko Yoshioka, Akira Kasai, Murobushi Ko… hogy csak a nagyokat említsük) de mesterének Masaki Iwana Franciaországban élő butó táncost tartja. 
Magyarországon az Élőkép Színház előadásainak résztvevője a kezdetektől, 1998-tól pedig rendszeresen fellép az International Institut for Theatre Research és a Coatesville Cultural Society által létrehozott produkciókban az Egyesült Államokban.

Műhelyvezetői tevékenységei közül említést érdemel a Színházművészet: Butó néven 2002-ben A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán meghirdetett fél éves gyakorlati kurzus és a Minimumparty Alkotótábor Mozgásszínház Műhelyének butó alapokon történő vezetése 2013-ban a romániai Kászonaltízben.

butoh2

Kapcsolódó

2024 05 27. 18:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Kőrösi terme
Igazán különleges eseményre kerül sor A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán: partnerintézményünkből, a thaiföldi MCU – IBSC-ről Budapestre látogató kutató-oktatónő, Dr. Nadnapang Phophichit tart meditáció gyakorlással egybekötött előadást.
2024 05 17. 17:30
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme, Budapest 1098 Börzsöny u. 11.
Május 17-én 17:30-as kezdéssel Globalizmus és tradícionalitás címmel a történelem nagy válaszútjáról beszélget Mireisz László (A Tan Kapuja Buddhist Egyház elnöke) és Kassai Lajos (íjkészítő mester, a modern kori lovasíjászat megteremtője). Moderátor: Karsai Gábor, a Főiskola rektora.
2024 04 26. 17:30
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme, Budapest 1098 Börzsöny u. 11.
Április 26-án 17:30-as kezdéssel a Bëlga együttes lesz a vendégünk, akikkel ezúttal egy közös kis performanszra kerül sor, amibe Takács László (Taki) is bekapcsolódik. Hogy miről is lesz szó? Maradjon meglepetés.
Megszakítás