Főoldal > II. Buddhizmus és Keletkutatás Konferencia

II. Buddhizmus és Keletkutatás Konferencia

bkk2
Esemény leírása

Sziasztok! Konferenciát szervezünk II. Buddhizmus és Keletkutatás címmel, melyre hallgatók jelentkezhetnek előadónak.

A konferencia időpontja: november 6-7. (csütörtök-szombat)

A rendezvény célja, hogy lehetőséget biztosítson a buddhizmuskutatással, illetve a keletkutatással (elsősorban indiai, délkelet-ázsiai, belső-ázsiai, tibeti, kínai, japán, koreai régió kultúráival) foglalkozó hallgatóknak az érdeklődésük középpontjában álló témában folytatott kutatás eredményeinek bemutatására, illetve a különböző felsőoktatási intézményekben folyó kutatómunka kölcsönös megismerésére.

Jelentkezhettek előadni nem kifejezetten keleti témával is, ha kutatásotok témája a buddhizmus szempontjából releváns. Az előadások időtartama 20 perc.

Jelentkezési határidő: 2014. október 6. (hétfő) Néhány soros ismertetőt kérünk, erre a konferenciára dolgozatot nem kell készíteni.

Jelentkezni lehet az alábbi címen: tdk@tkbf.hu

A programról bővebben:

https://www.facebook.com/pages/Buddhizmus-%C3%A9s-Keletkutat%C3%A1s/827442753963173

bkk2

Kapcsolódó

2023 09 19. 18:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola
A testet lazító, nyújtó és erősítő gyakorlatok, az ászanák, a pránájáma, a bandhák, a mudrák gyakorlása során kapcsolatba kerülhetünk, rálátást és belátást nyerhetünk a bennünk zajló energetikai, érzelmi és mentális folyamatokra.
2023 09 04. 16:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola, Budapest 1098 Börzsöny u. 11.
Nyilvános kurzust tart 2023. szeptember 4. és 8. között A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán Le Manh That professzor, a vietnami buddhizmus egyik legjelesebb kortárs kutatója, az Egyesült Vietnami Buddhista Egyház és a Vietnami Buddhista Egyetem egyik vezetője.