Főoldal > II. Buddhizmus és Keletkutatás Konferencia

II. Buddhizmus és Keletkutatás Konferencia

bkk2
Esemény leírása

Sziasztok! Konferenciát szervezünk II. Buddhizmus és Keletkutatás címmel, melyre hallgatók jelentkezhetnek előadónak.

A konferencia időpontja: november 6-7. (csütörtök-szombat)

A rendezvény célja, hogy lehetőséget biztosítson a buddhizmuskutatással, illetve a keletkutatással (elsősorban indiai, délkelet-ázsiai, belső-ázsiai, tibeti, kínai, japán, koreai régió kultúráival) foglalkozó hallgatóknak az érdeklődésük középpontjában álló témában folytatott kutatás eredményeinek bemutatására, illetve a különböző felsőoktatási intézményekben folyó kutatómunka kölcsönös megismerésére.

Jelentkezhettek előadni nem kifejezetten keleti témával is, ha kutatásotok témája a buddhizmus szempontjából releváns. Az előadások időtartama 20 perc.

Jelentkezési határidő: 2014. október 6. (hétfő) Néhány soros ismertetőt kérünk, erre a konferenciára dolgozatot nem kell készíteni.

Jelentkezni lehet az alábbi címen: tdk@tkbf.hu

A programról bővebben:

https://www.facebook.com/pages/Buddhizmus-%C3%A9s-Keletkutat%C3%A1s/827442753963173

bkk2

Kapcsolódó

2022 06 09. 06:00
Veszprém
Az 1998-as évtől a Tibetet Segítő Társaság „buddhista zarándoklat” hagyományt teremtett, és a Tan Kapuja Buddhista Főiskolával közös szervezésben, az idén huszonötödik alkalommal indít buddhista zarándoklatot, azért hogy megemlékezzünk a Buddha születésének és megvilágosodásának napjáról, a Vészákháról.
2022 06 02. 18:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme
Könyvbemutatót tartunk 2022. június 02-án 18 órától A Tan Kapuja Szertartástermében. Az esten A Tan Kapuja Kiadó gondozásában, a kiadó Kelet Kincsei sorozatának első kötete, a Jóga-szútra – A Patandzsalinak is nevezett Ananta tanítása a tudat leigázásáról  készítőivel, Farkas Attila Mártonnal és Tenigl-Takács Lászlóval beszélget a TKBF rektora, Karsai Gábor.