Főoldal > Guru Rinpócse 8 megnyilvánulása

Guru Rinpócse 8 megnyilvánulása

gururinpocse8
Esemény leírása

"Apám a bölcsesség, anyám az üresség.
Az országom a dharma országa.
Nincsen kasztom és vallásos hitem.
A lények zavarodottsága tart fönn szüntelen.
Azért vagyok itt, hogy elpusztítsam
a vágyat, a haragot és a nemtudást!"

Guru Padmaszambhava (Guru Rinpócse)

Sákjámúni Buddha megjövendölte, hogy halála után nem sokkal megszületik egy megvilágosodott nagy mester, aki kimeríthetetlen tudását az érző lények javára fogja fordítani folyamatosan.
Guru Rinpócse vezette be és szilárdította meg a háromrétű buddhista ösvényt – szútra, tantra és dzogcsen – Tibetben.

Legyőzte és fogadalommal kötötte meg a helyi démonokat és szellemlényeket, akik megakadályoztak a létezést meghatározó szenvedést megszüntető buddhista tanítások elterjedését.
Többüket Tanvédelmezővé tette és nagyon fontos feladatokat bízott rájuk.

Guru Rinpócse tetszőleges számú formát ölthet valamennyi létbirodalomban. Határtalanul jelenhet meg bármilyen különös formában. Megnyilvánulása és tanítási módja az érző lények mentális problémái szerint változnak.

A hétköznapi értelemben a tevékenységeit "csodának" nevezik, de az abszolút valóság szempontjából ezek nem szokatlan jelenségek. Ezek a valódi természet természetes, spontán tevékenységei. A megvalósítás szempontjából normálisak, a mindennapi tevékenységeink szemszögéből kissé furcsák és természetellenesek.

Amikor Guru Rinpócse megjelent a földön, emberként mutatkozott. Annak érdekében, hogy felszámoljuk a dualista fogalmakhoz kötődő ragaszkodásunkat és feloldjuk a komplex neurotikus hajlamainkat, néhány rendkívüli megnyilvánulást is megnyilvánított és így tanított.
Ha megpróbáljuk összehasonlítani állapotunkat és képességeinket Guru Rinpócse és más megvilágosodott lények állapotával, nagy nehézségekbe ütközünk.
Tevékenységeink dualista gondolatokon és szokásmintákon alapulnak, míg Guru Rinpócse tevékenységei spontán módon merülnek fel a valódi természet nagy tökéletességéből.
A nemduális tevékenységek a dualista megértés körében érthetetlenek.

Ezen az előadáson Lama Vadzsranátha ezt a kérdéskört járja körbe, ahol bemutatja Guru Padmaszambhava 8 megnyilvánulását, amin keresztül vezette be a tanításokat Tibetbe és tanította az érző lényeket.

Az előadás felajánlás alapú – viszont kérjük a megjelenteket, hogy a Lama költségeihez járuljatok hozzá legalább 2.000 forinttal!

Köszönjük!

(Köszönönet Khencsen Palden Sherab rinpócsénak a szövegért!)

John Mhyrdin Reynolds – Lama Vadzsranátha további budapesti elvonulásai:

DZOGCSEN A TIBETI BUDDHISTA ÉS BÖN HAGYOMÁNYBAN
2019 október 5. – 6. szombat-vasárnap 14:00-20:00
Sambhala Tibet Központ
https://www.facebook.com/events/801258110332446/?event_time_id=801258123665778

LÁTOMÁS A SÖTÉTBEN – SÖTÉT ELVONULÁS A DZOGCSENBEN
2019 október 12.-13. szombat-vasárnap 14:00-20:00
Sambhala Tibet Központ
https://www.facebook.com/events/2387788064828384/?event_time_id=2387788068161717

gururinpocse8

Kapcsolódó

2023 03 20. 18:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme
A Hétfő Esték A Tan Kapuján 2023-as tavaszi első eseményén Kenéz Lászlónak, A Tan Kapuja Buddhista Főiskola docensének könyve, az Üres Harang című kötet kerül bemutatásra.
2023 04 03. 18:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme
A Hétfő Esték A Tan Kapuján 2023-as tavaszi második eseményén Cser Zoltánnak, A Tan Kapuja Buddhista Egyház igazgatójának első könyve, a Jóga a buddhizmusban című kötet kerül bemutatásra.