Főoldal > Felvértezés – Szombati kirándulás

Felvértezés – Szombati kirándulás

Esemény leírása

Kedves Hallgatók!

Ifjú koromban kitaláltam, hogy elmegyek a Vértesbe kirándulni. A szimatszatyorba beletettem szendvicset meg egy üveg tejet (amit akkor még meg tudtam inni). Fogalmam sincs merre jártam, mit láttam, de arra emlékszem, hogy amikor az út felénél inni akartam a tejből, az már nem volt tej, mert kiköpülődött belőle a vaj. Valamiért akkor ezt felettébb meglepőnek, csodásnak és nagyon tanulságosnak éltem meg. Azóta megtudtam, hogy a tejből-vaj csoda a kauzalitás buddhista szemléletének is fontos metaforája. Szóval a Vértes ilyen komoly gondolatok forrása. Amúgy meg bónuszként/maluszként átélhetitek, hogy mit látok én a világból, amennyiben a rólam elnevezett kilátóra felmásztok. Ehhez azonban fel kell mászni vagy 400 métert, csak ennyit, mert csak ennyit látok a világból.

Kirándulás a Vértesbe – Szárliget és Körtvélyes(i) kilátó.
2021. Szeptember 11. (Szombat)

  • Indulás: Budapest Déli pu. 9:20.; találkozás 9:10 körül a vonatnál (egész jegy 1120 Ft, jegyet érdemes előre megvenni online)
  • Érkezés: Szárligetre 10:02 (aki autóval jön ekkorra legyen a vasútállomásnál)
  • Útiterv 10-16 km:

http://csufim.blogspot.com/…/szarliget-kortvelyesi…
https://turistautak.openstreetmap.hu/mentettutv…

  • Visszaindulás: bizonytalan, mondjuk 17-18 órakor, félóránként jár vonat Budapestre.
  • Esőnapok: szeptember 12. vasárnap; október 2. szombat.
  • FONTOS: a kiránduláson részvétel a kirándulás napján érvényes (főiskolai) kovid-rendelkezések mentén lehetséges! Természetesen csak egészséges és tünetmentes kirándulók jöjjenek. Minderről és a kirándulás megerősítéséről 10-én pénteken küldök újabb értesítést.

Pár, barát, gyerek, eb hozható, ha (ők is) bírják a menetet és várhatóan jól érzik majd magukat közöttünk, ebben a sajátos, buddhista tematikájú közösségben.
Örülnék, ha a résztvevők jeleznék nekem a lenti email címen, hogy jönnének.

Körtvélyesi Tibor

Kapcsolódó

2023 11 27. 18:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme, Budapest 1098 Börzsöny u. 11.
A Hétfő Esték A Tan Kapuján, 2023-as őszi/téli sorozatának november 27-i eseményén A Tan Kapuja Kiadó és a Onedropzen közös kiadásában megjelent Buddha beszédei – Majjhima Nikāya című 3 kötetes, a Buddha teljes középhosszú beszédinek gyűjteményét először magyar nyelven tartalmazó, a buddhista Tan forrásának is nevezhető könyv kerül bemutatásra.