Főoldal > Felvértezés – Szombati kirándulás

Felvértezés – Szombati kirándulás

Esemény leírása

Kedves Hallgatók!

Ifjú koromban kitaláltam, hogy elmegyek a Vértesbe kirándulni. A szimatszatyorba beletettem szendvicset meg egy üveg tejet (amit akkor még meg tudtam inni). Fogalmam sincs merre jártam, mit láttam, de arra emlékszem, hogy amikor az út felénél inni akartam a tejből, az már nem volt tej, mert kiköpülődött belőle a vaj. Valamiért akkor ezt felettébb meglepőnek, csodásnak és nagyon tanulságosnak éltem meg. Azóta megtudtam, hogy a tejből-vaj csoda a kauzalitás buddhista szemléletének is fontos metaforája. Szóval a Vértes ilyen komoly gondolatok forrása. Amúgy meg bónuszként/maluszként átélhetitek, hogy mit látok én a világból, amennyiben a rólam elnevezett kilátóra felmásztok. Ehhez azonban fel kell mászni vagy 400 métert, csak ennyit, mert csak ennyit látok a világból.

Kirándulás a Vértesbe – Szárliget és Körtvélyes(i) kilátó.
2021. Szeptember 11. (Szombat)

  • Indulás: Budapest Déli pu. 9:20.; találkozás 9:10 körül a vonatnál (egész jegy 1120 Ft, jegyet érdemes előre megvenni online)
  • Érkezés: Szárligetre 10:02 (aki autóval jön ekkorra legyen a vasútállomásnál)
  • Útiterv 10-16 km:

http://csufim.blogspot.com/…/szarliget-kortvelyesi…
https://turistautak.openstreetmap.hu/mentettutv…

  • Visszaindulás: bizonytalan, mondjuk 17-18 órakor, félóránként jár vonat Budapestre.
  • Esőnapok: szeptember 12. vasárnap; október 2. szombat.
  • FONTOS: a kiránduláson részvétel a kirándulás napján érvényes (főiskolai) kovid-rendelkezések mentén lehetséges! Természetesen csak egészséges és tünetmentes kirándulók jöjjenek. Minderről és a kirándulás megerősítéséről 10-én pénteken küldök újabb értesítést.

Pár, barát, gyerek, eb hozható, ha (ők is) bírják a menetet és várhatóan jól érzik majd magukat közöttünk, ebben a sajátos, buddhista tematikájú közösségben.
Örülnék, ha a résztvevők jeleznék nekem a lenti email címen, hogy jönnének.

Körtvélyesi Tibor

Kapcsolódó

2024 05 27. 18:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Kőrösi terme
Igazán különleges eseményre kerül sor A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán: partnerintézményünkből, a thaiföldi MCU – IBSC-ről Budapestre látogató kutató-oktatónő, Dr. Nadnapang Phophichit tart meditáció gyakorlással egybekötött előadást.
2024 05 17. 17:30
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme, Budapest 1098 Börzsöny u. 11.
Május 17-én 17:30-as kezdéssel Globalizmus és tradícionalitás címmel a történelem nagy válaszútjáról beszélget Mireisz László (A Tan Kapuja Buddhist Egyház elnöke) és Kassai Lajos (íjkészítő mester, a modern kori lovasíjászat megteremtője). Moderátor: Karsai Gábor, a Főiskola rektora.
2024 04 26. 17:30
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme, Budapest 1098 Börzsöny u. 11.
Április 26-án 17:30-as kezdéssel a Bëlga együttes lesz a vendégünk, akikkel ezúttal egy közös kis performanszra kerül sor, amibe Takács László (Taki) is bekapcsolódik. Hogy miről is lesz szó? Maradjon meglepetés.
Megszakítás