Főoldal > Évkezdő Csö tanítás és átadás

Évkezdő Csö tanítás és átadás

evkezdo-cso
Esemény leírása

A tibeti bön buddhista hagyomány átadásából Geshe Choekhortshang-tól.

A Csö (tib.:gchod) szó jelentése: elvágni, levágni. A gyakorlat megtanít minket arra, hogyan használjuk fel legmefelelőbb módon félelmeinket, hogyan változtassuk a félelmet előnyös eszközzé vagyis a nagylelkűség gyakorlására.

A Csö szertartásos gyakorlat, mellyel képesek vagyunk meghaladni a testünkhöz és az egónkhoz kapcsolódó ragaszkodásunkat, olyan módon, hogy mindent, ami vagyunk együttérzéssel felajánljuk a többi lénynek. A bön hagyomány Csö gyakorlatában a szellemlények félelmetes provokációjáról azt tartják, hogy az nem más, mint saját belső félelmünk és ragaszkodásunk megnyilvánulása, így meditációs párnánk kényelmében is szembesülhetünk félelmeinkkel és érzelmeinkkel.

A tanítások időbeosztása:

január 2. péntek: 18-19.30
január 3. szombat: 9.30-18.30 (ebéd- és kisebb szünetekkel)
január 4. vasárnap: 10.30-14.00

Részvételi díjak:

A pénteki nap külön is látogatható: 2.000 Ft
A szombati és vasárnapi nap részvételi díja 10.000 Ft
A három nap öszesen: 12.000 Ft
Előzetes regisztráció esetén a három nap elvonulás kedvezményesen: 10.000 Ft

Regisztrálni lehet: ligmincha.mo@gmail.com
A sikeres regisztrációról visszaigazolást küldünk.

evkezdo-cso

Kapcsolódó

2022 06 09. 06:00
Veszprém
Az 1998-as évtől a Tibetet Segítő Társaság „buddhista zarándoklat” hagyományt teremtett, és a Tan Kapuja Buddhista Főiskolával közös szervezésben, az idén huszonötödik alkalommal indít buddhista zarándoklatot, azért hogy megemlékezzünk a Buddha születésének és megvilágosodásának napjáról, a Vészákháról.
2022 06 02. 18:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme
Könyvbemutatót tartunk 2022. június 02-án 18 órától A Tan Kapuja Szertartástermében. Az esten A Tan Kapuja Kiadó gondozásában, a kiadó Kelet Kincsei sorozatának első kötete, a Jóga-szútra – A Patandzsalinak is nevezett Ananta tanítása a tudat leigázásáról  készítőivel, Farkas Attila Mártonnal és Tenigl-Takács Lászlóval beszélget a TKBF rektora, Karsai Gábor.