Főoldal > Elvonulások Ácsán Dhammanandóval

Elvonulások Ácsán Dhammanandóval

ajahndhammanando
Esemény leírása

Ácsán Dhammanandó, a théraváda, az öregek tanítása szerint működő az angliai Amarávati kolostor igen tapasztalt szerzetese az idei vassza, a hagyományos esős évszak idejét Bajnán tölti. Ácsán Dhammanandó ezen idő alatt két rövidebb és két hosszabb elvonulást tart Bajnán. Az elvonulások rendje hagyományos mintát követ, vagyis a megfelelő útmutatásokat követően többnyire ülő és sétáló meditáció váltogatja egymást, esténként gyakran tanítóbeszédek hangzanak el, alkalom nyílik kérdések feltételére, és van lehetőség személyes beszélgetésre is a mesterrel.

Soron következő elvonulás 

  • 2016. szeptember 5-11. (hétfő-vasárnap)

További időpontok:

  • 2016. szeptember 17-18. (szombat-vasárnap)
  • 2016. október 3-9. (hétfő-vasárnap)

Az elvonulásokra való jelentkezés menete a Dhammadípa Közösség weboldalán az Ismertető az elvonulásokról oldalon olvasható.  Hasznos lehet elolvasni a gyakran ismételt kérdések oldalát is.

A kétnapos elvonulások díja 4.000 Ft, a hétnapos elvonulásoké 14.000 Ft, és a részvétel díja magában foglalja a napi két étkezést is.

Az elvonulások A Tan Kapuja Buddhista Főiskola hallgatóinak tanrendi óraként lesznek elismerve.

ajahndhammanando

Kapcsolódó

2023 11 27. 18:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme, Budapest 1098 Börzsöny u. 11.
A Hétfő Esték A Tan Kapuján, 2023-as őszi/téli sorozatának november 27-i eseményén A Tan Kapuja Kiadó és a Onedropzen közös kiadásában megjelent Buddha beszédei – Majjhima Nikāya című 3 kötetes, a Buddha teljes középhosszú beszédinek gyűjteményét először magyar nyelven tartalmazó, a buddhista Tan forrásának is nevezhető könyv kerül bemutatásra.