Főoldal > Elvonulás Jan Boswijk vezetésével

Elvonulás Jan Boswijk vezetésével

jan-boswijk-elvonulás
Esemény leírása

Közel tíz éve tart minden évben elvonulást Jan Boswijk, holland pszichológus-buddhista tanító Magyarországon. Mestere Thich Nhat Hanh vietnami zen szerzetes, a Lâm Tê՛ Dhyana Iskola 42. generációjának tanítója, akinek sok ezer követője van világszerte. 2004-ben Jan egy szertartás keretében „lámpást kapott” tőle, ami dharma tanítóvá avatta ebben a tradícióban.

Jan elvonulásain ennek a tradiciónak hagyományaihoz, tanításaihoz, rituáléihoz kerülhetünk közelebb. Egy olyan irányzata ez a zen buddhizmusnak, amely szelíd útja a befelé fordulásnak, a meditáció hétköznapi alkalmazásának életünkben, nem utolsósorban a buddhista illetve nyugati pszichológia hatékony ötvözetének.

Jan személyisége ösztönzőleg hatott közösségünk létrejöttére is, s a szangán belüli együttműködésünkre a tanítások egyéni eszközökkel való feldolgozására, életmóddá tételére.

Csöndes, vezetett, sétáló meditációk váltogatják egymást az elvonulás öt napja során. Délelőttönként többnyire dharma-tanítások lesznek, és lehetőség nyílik majd kérdéseink felvetésére is.

Vegetáriánus étkezés, kényelmes szállás, nyugodt, csöndes, szép környezet segítik gyakorlásunkat, elmélyülésünket.

A részvételi szándékot a szelidmosoly@szelidmosoly.hu címre elküldött jelentkező levéllel szükséges megerősíteni. A regisztráció elkezdődött.

Az elvonulás költségeit a jelentkezők száma is befolyásolja még, nagyságrendileg 40.000 forint körül várható a 6 nap 5 éjszakára.

Egyéni támogatásra a szanga lehetőséget nyújt, és akinek módja, lehetősége van rá, szintén támogathatja anyagilag azok részvételét, akik jobban rászorulnak.

jan-boswijk-elvonulás

Kapcsolódó

2023 09 19. 18:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola
A testet lazító, nyújtó és erősítő gyakorlatok, az ászanák, a pránájáma, a bandhák, a mudrák gyakorlása során kapcsolatba kerülhetünk, rálátást és belátást nyerhetünk a bennünk zajló energetikai, érzelmi és mentális folyamatokra.
2023 09 04. 16:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola, Budapest 1098 Börzsöny u. 11.
Nyilvános kurzust tart 2023. szeptember 4. és 8. között A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán Le Manh That professzor, a vietnami buddhizmus egyik legjelesebb kortárs kutatója, az Egyesült Vietnami Buddhista Egyház és a Vietnami Buddhista Egyetem egyik vezetője.