Főoldal > Csadó Attila és a madárkák koncert A Tan Kapuján

Csadó Attila és a madárkák koncert A Tan Kapuján

Esemény leírása

2024. április 19-én igazán különleges eseménynek ad otthont Főiskolánk. Két volt hallgatónk (Csadó Attila és Sántik Zsuzsanna) is fellép a Szertartásteremben, ahol a Csadó Attila és a madárkák zenekar ad izgalmasnak ígérkező koncertet.

Ezen az estén a már említett Csadó Attila gitáros, zeneszerző, tanítványaival és Sántik Zsuzsanna fuvolistával izgalmas zenei utazásra invitálja a tisztelt közönséget. A koncert során a zenekar kétféle felállásban játssza majd saját szerzeményeit: két elektromos gitár és fuvola; illetve két elektromos gitár, basszusgitár, cajon és fuvola. Ars poeticájuk, hogy elmélyült, igényes, így manapság hiánypótló zenét játsszanak, és ezáltal fontos kulturális feladatot is lássanak el.

A spontán, műfaji korlátoktól független alkotást zászlajára tűző zenekar – a bluestól a latin zenén át a komolyzenéig, a népzenétől a funkyn át a jazzig – igen soféle stílusjegyet sorakoztat fel, ám ezeket mégis sikeresen, könnyen emészthetően és szórakoztató módon olvasztja egységbe. Így már talán érthető a zenekar nevében megjelenő madárkák szó is, amely a madár közismert szabadság szimbólum volta miatt került a névbe, jelezve a stílusok szabadsága mellett a szellemi, művészi és egyéni szabadság melletti kiállást is.

A koncertre a belépés ingyenes.

Várunk mindenkit szeretettel az április 19-i koncerten A Tan Kapuján és persze ki tudja, talán ez a koncert akár még egy későbbi programsorozat előhírnöke is lehet…

 

Interjú a zenekar két tagjával – Csadó Attilával és Sántik Zsuzsannával – a BuddhaFM-en:

 

A Csadó Attila és a madárkák bemutatkozása a YouTube csatornájukon:

Kapcsolódó

2024 05 27. 18:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Kőrösi terme
Igazán különleges eseményre kerül sor A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán: partnerintézményünkből, a thaiföldi MCU – IBSC-ről Budapestre látogató kutató-oktatónő, Dr. Nadnapang Phophichit tart meditáció gyakorlással egybekötött előadást.
2024 05 17. 17:30
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme, Budapest 1098 Börzsöny u. 11.
Május 17-én 17:30-as kezdéssel Globalizmus és tradícionalitás címmel a történelem nagy válaszútjáról beszélget Mireisz László (A Tan Kapuja Buddhist Egyház elnöke) és Kassai Lajos (íjkészítő mester, a modern kori lovasíjászat megteremtője). Moderátor: Karsai Gábor, a Főiskola rektora.
2024 04 26. 17:30
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme, Budapest 1098 Börzsöny u. 11.
Április 26-án 17:30-as kezdéssel a Bëlga együttes lesz a vendégünk, akikkel ezúttal egy közös kis performanszra kerül sor, amibe Takács László (Taki) is bekapcsolódik. Hogy miről is lesz szó? Maradjon meglepetés.
Megszakítás