Főoldal > Buddhizmus és keletkutatás

Buddhizmus és keletkutatás

keletkutatas
Esemény leírása

A konferencia időpontja: 2013. december 5-7. (csütörtök-szombat)

Helyszíne: A Tan Kapuja Buddhista Főiskola, Budapest IX., Börzsöny u. 11.

A rendezvény célja, hogy lehetőséget biztosítson a buddhizmuskutatással, illetve a keletkutatással (elsősorban indiai, délkelet-ázsiai, belső-ázsiai, tibeti, kínai, japán, koreai régió kultúráival) foglalkozó hallgatóknak az érdeklődésük középpontjában álló témában folytatott kutatás eredményeinek bemutatására, illetve a különböző felsőoktatási intézményekben folyó kutatómunka kölcsönös megismerésére.

A konferencián bármely egyetem bármely képzési ciklusának bármely szakának hallgatói részt vehetnek, ha a buddhizmust vagy a keleti kultúrák valamelyikét elmélyülten kutatják. Jelentkezhetnek előadni nem kifejezetten keleti témával is, ha kutatásuk témája a buddhizmus szempontjából releváns. A résztvevőket a témaválasztásban a szakmai igényességen kívül más megkötés nem korlátozza.

Az előadások időtartama 20 perc.

Jelentkezni lehet e-mailben, az előadás címével és egy rövid (5-10 soros!) ismertetővel, melyet az e-mail mellékleteként kérünk eljuttatni az alábbi címre: tdk@tkbf.hu

Jelentkezési határidő: 2013. november 11. (hétfő)

Az ismertető leadási határideje: 2013. november 18. (hétfő)

További részletekről érdeklődni lehet a fenti e-mail címen.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

keletkutatas

Kapcsolódó

2023 09 19. 18:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola
A testet lazító, nyújtó és erősítő gyakorlatok, az ászanák, a pránájáma, a bandhák, a mudrák gyakorlása során kapcsolatba kerülhetünk, rálátást és belátást nyerhetünk a bennünk zajló energetikai, érzelmi és mentális folyamatokra.
2023 09 04. 16:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola, Budapest 1098 Börzsöny u. 11.
Nyilvános kurzust tart 2023. szeptember 4. és 8. között A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán Le Manh That professzor, a vietnami buddhizmus egyik legjelesebb kortárs kutatója, az Egyesült Vietnami Buddhista Egyház és a Vietnami Buddhista Egyetem egyik vezetője.