Főoldal > A vietnami buddhizmus sajátosságai – nyilvános kurzus A Tan Kapuján

A vietnami buddhizmus sajátosságai – nyilvános kurzus A Tan Kapuján

Esemény leírása

Nyilvános kurzust tart 2023. szeptember 4. és 8. között A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán Le Manh That professzor, a vietnami buddhizmus egyik legjelesebb kortárs kutatója, az Egyesült Vietnami Buddhista Egyház és a Vietnami Buddhista Egyetem egyik vezetője.

Le Manh That 1944-ben született. Szakterülete a buddhizmus története és filozófiája, továbbá Vietnam története, több mint 15 nyelven beszél. 1965-1974 között a University of Wisconsin hallgatója volt, Vaszubandhu filozófiájából doktorált. 1974-1984 között egyetemi tanárként dolgozott Vietnamban. 1984-ben letartóztatták, majd 1988-ban halálra ítélték az Egyesült Vietnami Buddhista Egyházban végzett tevékenysége miatt. Európai és amerikai tiltakozásra az ítéletet később 20 év börtönre változtatták, végül 14 év után, 1998-ban szabadult. Azóta ismét tanít és részt vesz a Vietnami Buddhista Szangha és Egyetem vezetésében.

“A vietnami buddhizmus sajátosságai” című kurzusa a vietnami buddhizmus korai történetét és különleges jegyeit mutatja be, számos meglepetéssel. Angolból fordítja Cser Zoltán és Tenger George. A kurzus hallgatói az előadásokon elhangzottakból és a megadott irodalomból tesznek szóbeli vizsgát a félév végén Cser Zoltán és Karsai Gábor közreműködésével. A kurzus külső résztvevők előtt is nyitott.

A kurzus időpontja:

  1. szeptember 4-8. (hétfő-péntek) 16:15-19:30 (15 perces szünettel)

A kurzus helyszíne:

A Tan Kapuja Buddhista Főiskola

 

Kép: Le Manh That, Fotó: bodhimedia.org

Kapcsolódó

2024 04 19. 18:30
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme
2024. április 19-én igazán különleges eseménynek ad otthont Főiskolánk. Két volt hallgatónk (Csadó Attila és Sántik Zsuzsanna) is fellép a Szertartásteremben, ahol a Csadó Attila és a madárkák zenekar ad izgalmasnak ígérkező koncertet.