Főoldal > A tudatosság négy alapja

A tudatosság négy alapja

ajahn-bunmee-fb
Esemény leírása

A tudatosság négy alapja és a szenvedéstől való megszabadulás címmel tart dharmabeszédet a tiszteletreméltó Ajahn Bunmee thai főapát.

A Tiszteletreméltó Ajahn Bunmee a Wat Pa Sathatawai kolostor főapátja. Az egyik legkiemelkedőbb szerzetese a kortárs thai buddhizmusnak. A híres erdei szerzetes vonalhoz tartozik Thaiföldön. Az erdei szerzetesek az intenzív szemlélődés és gyakorlat során szerzett bölcsességet és erőt mutatják fel tanításaik során. Az erdei tradícióban a képzése és a gyakorlata a Négy Nemes Igazságra, a Nemes Nyolcrétű Ösvényre és a Tudatosság Négy Alapjára összpontosult.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrációs lap

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

TKBF

ajahn-bunmee-fb

Kapcsolódó

2022 06 09. 06:00
Veszprém
Az 1998-as évtől a Tibetet Segítő Társaság „buddhista zarándoklat” hagyományt teremtett, és a Tan Kapuja Buddhista Főiskolával közös szervezésben, az idén huszonötödik alkalommal indít buddhista zarándoklatot, azért hogy megemlékezzünk a Buddha születésének és megvilágosodásának napjáról, a Vészákháról.
2022 06 02. 18:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme
Könyvbemutatót tartunk 2022. június 02-án 18 órától A Tan Kapuja Szertartástermében. Az esten A Tan Kapuja Kiadó gondozásában, a kiadó Kelet Kincsei sorozatának első kötete, a Jóga-szútra – A Patandzsalinak is nevezett Ananta tanítása a tudat leigázásáról  készítőivel, Farkas Attila Mártonnal és Tenigl-Takács Lászlóval beszélget a TKBF rektora, Karsai Gábor.