Főoldal > A Nem-kettőség az Advaita Védantában és a Dzogcsenben

A Nem-kettőség az Advaita Védantában és a Dzogcsenben

ketmester
Esemény leírása

Két Mestert Egycsapásra . . .
(two birds with one stone…)
A Nem-kettőség az Advaita Védantában és a Dzogcsenben
– a szemléleten, a fogadalmon és a meditáción keresztül

  • Swami Shankaratilaka Saraswati Advaita Védanta mester
  • Keith Dowman Dzogcsenmester

közös tanítása

Abban a szerencsében részesülhetünk, hogy Keith Dowman Dzogcsenmester és Swami Shankaratilaka Saraswati Advaita Védanta mester szeptemberben, egyidőben tartózkodik Magyarországon. A két nagymester megismerkedésekor szinte azonnal felmerült, hogy közös tanítást is tarthatnának, annak okán, hogy a Dzogcsen hagyomány és a kettőségnélküli védikus tradició filozófia alapjai nagyon közel állnak egymáshoz. A Sambhala felkérésére, a közös tanításra mindkét mestert igent mondott, és így a Magyarországi Dzogcsen Közösség támogatásával szeptember 24-ére, 18.00 órára szerveztük meg, a szinte történelmi jelentőségű tanítást a Tan Kapuja Buddhista Főiskola aulájába.

A közös tanítás során mindkét mester egyszerre lesz jelen és egymást válta fejtik ki tradiciójuk lényegét három témakörben. A három témakör a következő; a szemlélet, a szamaják (fogadalmak) a meditáció (nem-meditáció) amely témákat fél-fél óra alatt fejtenek ki. A közös tanítás várható időtartama három óra.
Mindenkit szerettel várunk és a megjelenésre nagyban ösztönzünk a nagyon érdekesnek és hasznos igérkező alkalomra.

Swamai Shankaratilaka Saraswati Advaita Védanta mester tolmácsa/Bhaghirathi Sadhaki/ a mester egyik fő tanítványa

Keith Dowman Dzogcsenmester tolmácsa/Agócs Tamás dzogcsen gyakorló, tibetológus, egyetemi tanár

regisztráció és további részletek itt:
http://www.tibet.hu/epocha-reszletek/ket-mestert-egycsapasra20160924

ketmester

Kapcsolódó

2022 06 09. 06:00
Veszprém
Az 1998-as évtől a Tibetet Segítő Társaság „buddhista zarándoklat” hagyományt teremtett, és a Tan Kapuja Buddhista Főiskolával közös szervezésben, az idén huszonötödik alkalommal indít buddhista zarándoklatot, azért hogy megemlékezzünk a Buddha születésének és megvilágosodásának napjáról, a Vészákháról.
2022 06 02. 18:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme
Könyvbemutatót tartunk 2022. június 02-án 18 órától A Tan Kapuja Szertartástermében. Az esten A Tan Kapuja Kiadó gondozásában, a kiadó Kelet Kincsei sorozatának első kötete, a Jóga-szútra – A Patandzsalinak is nevezett Ananta tanítása a tudat leigázásáról  készítőivel, Farkas Attila Mártonnal és Tenigl-Takács Lászlóval beszélget a TKBF rektora, Karsai Gábor.