Főoldal > Tóth Szabolcs (szitár), Fodor Réka (ének), Gulfam Sabri (tabla), Jigna Dixit (Kathak tánc)

Tóth Szabolcs (szitár), Fodor Réka (ének), Gulfam Sabri (tabla), Jigna Dixit (Kathak tánc)

Esemény leírása
A Művészeink A Tan Kapujában programsorozat május 11-i estjén egy különleges indiai-magyar fúziós est lesz A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertatástermében.
A fellépő művészek:
Tóth Szabolcs – szitár
Fodor Réka – ének
Gulfam Sabri (India) – tabla
Jigna Dixit (India) – Kathak tánc
Tóth Szabolcs és Fodor Réka együttműködését leginkább a zenei improvizáció jellemzi, mely során a két művész szabadon kísérletezik a ritmusokkal, hangszerekkel és a hangokkal.
Gulfam Sabri, az indiai zene legendájának, a Sarangi mesterének, Ustad Sabri Khan-nak a legfiatalabb fia, a zenész család hetedik generációját képviseli.
Jigna Dixit az allahabadi Kalatman School of Dance alapítója, számos táncos produkcióval utazta körbe a világot.
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola és A Tan Kapuja Buddhista Egyház Művészeink A Tan Kapujában címmel kulturális programot indít a Főiskola Szertartástermében (Budapest, IX. kerület, Börzsöny utca 11.).
A program elsősorban jótékonysági célú, a Főiskola anyagi támogatására. A negyedik alkalom május 11. (csütörtök) Tóth Szabolcs szitárművész és barátainak koncertje 18.30-20.15-ig.
A műsor ihletője Szaraszvatí folyóistennő, a muzsika és a költészet múzsája Indiában. A koncert során ennek megfelelően folyókról szóló költemények hangzanak el Kakasy Dóra színművésznő, valamint Kövesdi László és Pálfai Péter színművészek előadásában.
Az előadásra jegyek vásárolhatók – korlátozott számban – A Tan Kapuja Kiadó Webáruházában:
https://webshop.tankapujakiado.hu/…/e-jegyek…
A belépők árai:
Belépőjegy: 3.000 Ft
Támogatói belépőjegy: 5.000 Ft
A Művészeink A Tan Kapujában sorozat további előadásairól itt olvashat:
https://www.tkbf.hu/…/muveszeink-a-tan-kapujaban…/

Kapcsolódó

2023 09 19. 18:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola
A testet lazító, nyújtó és erősítő gyakorlatok, az ászanák, a pránájáma, a bandhák, a mudrák gyakorlása során kapcsolatba kerülhetünk, rálátást és belátást nyerhetünk a bennünk zajló energetikai, érzelmi és mentális folyamatokra.
2023 09 04. 16:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola, Budapest 1098 Börzsöny u. 11.
Nyilvános kurzust tart 2023. szeptember 4. és 8. között A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán Le Manh That professzor, a vietnami buddhizmus egyik legjelesebb kortárs kutatója, az Egyesült Vietnami Buddhista Egyház és a Vietnami Buddhista Egyetem egyik vezetője.