Főoldal > Tóth Szabolcs (szitár), Fodor Réka (ének), Gulfam Sabri (tabla), Jigna Dixit (Kathak tánc)

Tóth Szabolcs (szitár), Fodor Réka (ének), Gulfam Sabri (tabla), Jigna Dixit (Kathak tánc)

Esemény leírása
A Művészeink A Tan Kapujában programsorozat május 11-i estjén egy különleges indiai-magyar fúziós est lesz A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertatástermében.
A fellépő művészek:
Tóth Szabolcs – szitár
Fodor Réka – ének
Gulfam Sabri (India) – tabla
Jigna Dixit (India) – Kathak tánc
Tóth Szabolcs és Fodor Réka együttműködését leginkább a zenei improvizáció jellemzi, mely során a két művész szabadon kísérletezik a ritmusokkal, hangszerekkel és a hangokkal.
Gulfam Sabri, az indiai zene legendájának, a Sarangi mesterének, Ustad Sabri Khan-nak a legfiatalabb fia, a zenész család hetedik generációját képviseli.
Jigna Dixit az allahabadi Kalatman School of Dance alapítója, számos táncos produkcióval utazta körbe a világot.
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola és A Tan Kapuja Buddhista Egyház Művészeink A Tan Kapujában címmel kulturális programot indít a Főiskola Szertartástermében (Budapest, IX. kerület, Börzsöny utca 11.).
A program elsősorban jótékonysági célú, a Főiskola anyagi támogatására. A negyedik alkalom május 11. (csütörtök) Tóth Szabolcs szitárművész és barátainak koncertje 18.30-20.15-ig.
A műsor ihletője Szaraszvatí folyóistennő, a muzsika és a költészet múzsája Indiában. A koncert során ennek megfelelően folyókról szóló költemények hangzanak el Kakasy Dóra színművésznő, valamint Kövesdi László és Pálfai Péter színművészek előadásában.
Az előadásra jegyek vásárolhatók – korlátozott számban – A Tan Kapuja Kiadó Webáruházában:
https://webshop.tankapujakiado.hu/…/e-jegyek…
A belépők árai:
Belépőjegy: 3.000 Ft
Támogatói belépőjegy: 5.000 Ft
A Művészeink A Tan Kapujában sorozat további előadásairól itt olvashat:
https://www.tkbf.hu/…/muveszeink-a-tan-kapujaban…/

Kapcsolódó

2024 04 19. 18:30
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme
2024. április 19-én igazán különleges eseménynek ad otthont Főiskolánk. Két volt hallgatónk (Csadó Attila és Sántik Zsuzsanna) is fellép a Szertartásteremben, ahol a Csadó Attila és a madárkák zenekar ad izgalmasnak ígérkező koncertet. 
2024 04 26. 17:30
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme, Budapest 1098 Börzsöny u. 11.
Április 26-án 17:30-as kezdéssel a Bëlga együttes lesz a vendégünk, akikkel ezúttal egy közös kis performanszra kerül sor, amibe Takács László (Taki) is bekapcsolódik. Hogy miről is lesz szó? Maradjon meglepetés.