Főoldal > A jóga alkímiája

A jóga alkímiája

50-1
Esemény leírása

A szeptember végétől​ induló tizenkét alkalmas gyakorlati jóga oktatás bevezetést ad a jóga elméletébe, alapgyakorlataiba, kiegészítéskép​p​en a főiskolai képzés elméleti anyagaihoz. Így érinti és tapasztalati úton feldolgozhatóvá teszi mind azt az elméleti anyagot (alapszinten), amely a jóga gyakorlatában több ezer év alatt felhalmozódott. A gyakorlók képesek lesznek nem csak felismerni a hasonlóságokat és átfedéseket a jóga történetének során létrejött gnosztikus "izmusokkal", de a kurzus arra is rávilágít majd, hogy hogyan vált ki ebből a buddhista gondolkozás és gyakorlat. A kurzus a buddhista életet megismerni vágyóknak is szól, annak mélyebb megértéséhez és tapasztalásához elvezetve.

További információ:

https://www.tkbf.hu/programok/tanfolyamok/a-joga-alkimiaja

50-1

Kapcsolódó

2023 09 19. 18:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola
A testet lazító, nyújtó és erősítő gyakorlatok, az ászanák, a pránájáma, a bandhák, a mudrák gyakorlása során kapcsolatba kerülhetünk, rálátást és belátást nyerhetünk a bennünk zajló energetikai, érzelmi és mentális folyamatokra.
2023 09 04. 16:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola, Budapest 1098 Börzsöny u. 11.
Nyilvános kurzust tart 2023. szeptember 4. és 8. között A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán Le Manh That professzor, a vietnami buddhizmus egyik legjelesebb kortárs kutatója, az Egyesült Vietnami Buddhista Egyház és a Vietnami Buddhista Egyetem egyik vezetője.