Főoldal > A jóga alkímiája

A jóga alkímiája

50-1
Esemény leírása

A szeptember végétől​ induló tizenkét alkalmas gyakorlati jóga oktatás bevezetést ad a jóga elméletébe, alapgyakorlataiba, kiegészítéskép​p​en a főiskolai képzés elméleti anyagaihoz. Így érinti és tapasztalati úton feldolgozhatóvá teszi mind azt az elméleti anyagot (alapszinten), amely a jóga gyakorlatában több ezer év alatt felhalmozódott. A gyakorlók képesek lesznek nem csak felismerni a hasonlóságokat és átfedéseket a jóga történetének során létrejött gnosztikus "izmusokkal", de a kurzus arra is rávilágít majd, hogy hogyan vált ki ebből a buddhista gondolkozás és gyakorlat. A kurzus a buddhista életet megismerni vágyóknak is szól, annak mélyebb megértéséhez és tapasztalásához elvezetve.

További információ:

https://www.tkbf.hu/programok/tanfolyamok/a-joga-alkimiaja

50-1

Kapcsolódó

2022 06 09. 06:00
Veszprém
Az 1998-as évtől a Tibetet Segítő Társaság „buddhista zarándoklat” hagyományt teremtett, és a Tan Kapuja Buddhista Főiskolával közös szervezésben, az idén huszonötödik alkalommal indít buddhista zarándoklatot, azért hogy megemlékezzünk a Buddha születésének és megvilágosodásának napjáról, a Vészákháról.
2022 06 02. 18:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme
Könyvbemutatót tartunk 2022. június 02-án 18 órától A Tan Kapuja Szertartástermében. Az esten A Tan Kapuja Kiadó gondozásában, a kiadó Kelet Kincsei sorozatának első kötete, a Jóga-szútra – A Patandzsalinak is nevezett Ananta tanítása a tudat leigázásáról  készítőivel, Farkas Attila Mártonnal és Tenigl-Takács Lászlóval beszélget a TKBF rektora, Karsai Gábor.