Főoldal > A japán harcművészetek világa 3.

A japán harcművészetek világa 3.

sakai toshinobu
Esemény leírása

Előadássorozat a japán harcművészetek kialakulásáról, hátteréről és hatásairól.

A március 16-ai (szombat) előadások:

15.00 – 17.00
Dr. Sakai Toshinobu: "Bevezetés a Budo-elméletbe"

Sakai Toshinobu a Tsukuba Egyetemen (Japán, Ibaraki) oktat, kutatási területe a budo története és szellemisége (a Japán mentalitás a kard fogalmával való összefüggésben).
A Japán Budo Akadémia pályadíját 1995-ben nyerte el, 1997-ben pedig a Komoto-díjat kapta meg a testnevelési, egészségügyi- és sporttudományi kutatások előmozdításáért (Tsukuba Egyetem). Gyakoroló harcművész Kendo stílusban a 7. dan fokozattal rendelkezik. Előadásából a japán harcművészetek elméleti hátterét ismerhetjük meg. Az előadás japán nyelven történik, melyet Szemerey Márton tolmácsol.

17.00-17.15 SZÜNET

17.15 – 18.15 A Tsukuba Egyetem mesterképzéses hallgatói mutatják be kutatásaikat:

1, MITOMA Saeru: A kamae a kenjutsuban és a kendóban – történeti kutatás középpontban az Ittōryūvel (剣術・剣道の構えに関する史的研究)

2, MOTOSHIMA Namika: Az empátiát növelő középiskolai kendóoktatási program kifejlesztése és lelki hatásainak vizsgálata (共感を高める中学校剣道授業プログラムの開発と心理的効果の検討)

3, KODERA Chihiro: Tényfeltáró kutatás azokról a középiskolákról, ahol a kendóklub-tevékenység különösen erős (高等学校剣道部活道における強豪校の実態調査)
 

sakai toshinobu

Kapcsolódó

2023 04 03. 18:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme
A Hétfő Esték A Tan Kapuján 2023-as tavaszi második eseményén Cser Zoltánnak, A Tan Kapuja Buddhista Egyház igazgatójának első könyve, a Jóga a buddhizmusban című kötet kerül bemutatásra.