Főoldal > A Dharma követése Benáreszben

A Dharma követése Benáreszben

siva
Esemény leírása

Vetítéssel egybekötött előadásra invitálunk benneteket, Különleges jóginí látogat el hozzánk kedden a főiskolára Varanasziból (Benáresz), Síva legszentebb városából, ahol Buddha is megforgatta a Tan Kerekét.

Uschi Gibson már gyermekkora óta az Ind kultúra hatásaiban nevelkedett az Ojai Krishnamurthy központban, majd 2008-ban belső hívásra Benáreszbe ment ahol letelepedett és szellemi útjának kiteljesedését az önzetlen szolgálatban teljesítette ki. Női önsegítő kört alapított Co Op Lucky Uschi néven azzal a szándékkal, hogy segítse a nagy szegénységben és nélkülözésben élő nők sorsát egy benáresz közeli kis faluban (Sarai Mohana) a Gangesz partján.

Anyanyelvi szinten megtanult hindiül és a szigorú társadalmi nyomással és elvárásokkal dacolva női egészség tanácsadást, felvilágosítást tart lányoknak, nőknek, sok gyermekes anyáknak, özvegyeknek. Varrni és hímezni tanítja őket, hogy képesek legyenek a nehéz körülmények ellenére az önfenntartásra, miközben különleges Szent Zarándoklatokat tart nyugati jógik és jóginík csoportjainak, s mindeközben boldogságban és áldásban neveli indiai férjével közösen szerint kisfiát, a hindu tradíció beavatásai szerint.
 

siva

Kapcsolódó

2023 05 11. 15:30
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme
Farkas Attila Márton főiskolai docens és Porosz Tibor egykori főiskolai tanárunk filozófiai vitája (személyes jelenléttel, de online is követhető lesz a YouTube-csatornánkon). Moderátor: Karsai Gábor.
2023 04 19. 18:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola
Nagy örömmel adunk hírt arról, hogy hallgatói kezdeményezésre 2023.04.19. szerdán 18 órai kezdettel Bodó Ferenc tart fényképekkel és sztorikkal fűszerezett élménybeszámolót  Sri Lankán töltött utazásáról.