Főoldal > A Dharma követése Benáreszben

A Dharma követése Benáreszben

siva
Esemény leírása

Vetítéssel egybekötött előadásra invitálunk benneteket, Különleges jóginí látogat el hozzánk kedden a főiskolára Varanasziból (Benáresz), Síva legszentebb városából, ahol Buddha is megforgatta a Tan Kerekét.

Uschi Gibson már gyermekkora óta az Ind kultúra hatásaiban nevelkedett az Ojai Krishnamurthy központban, majd 2008-ban belső hívásra Benáreszbe ment ahol letelepedett és szellemi útjának kiteljesedését az önzetlen szolgálatban teljesítette ki. Női önsegítő kört alapított Co Op Lucky Uschi néven azzal a szándékkal, hogy segítse a nagy szegénységben és nélkülözésben élő nők sorsát egy benáresz közeli kis faluban (Sarai Mohana) a Gangesz partján.

Anyanyelvi szinten megtanult hindiül és a szigorú társadalmi nyomással és elvárásokkal dacolva női egészség tanácsadást, felvilágosítást tart lányoknak, nőknek, sok gyermekes anyáknak, özvegyeknek. Varrni és hímezni tanítja őket, hogy képesek legyenek a nehéz körülmények ellenére az önfenntartásra, miközben különleges Szent Zarándoklatokat tart nyugati jógik és jóginík csoportjainak, s mindeközben boldogságban és áldásban neveli indiai férjével közösen szerint kisfiát, a hindu tradíció beavatásai szerint.
 

siva

Kapcsolódó

2022 06 09. 06:00
Veszprém
Az 1998-as évtől a Tibetet Segítő Társaság „buddhista zarándoklat” hagyományt teremtett, és a Tan Kapuja Buddhista Főiskolával közös szervezésben, az idén huszonötödik alkalommal indít buddhista zarándoklatot, azért hogy megemlékezzünk a Buddha születésének és megvilágosodásának napjáról, a Vészákháról.
2022 06 02. 18:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme
Könyvbemutatót tartunk 2022. június 02-án 18 órától A Tan Kapuja Szertartástermében. Az esten A Tan Kapuja Kiadó gondozásában, a kiadó Kelet Kincsei sorozatának első kötete, a Jóga-szútra – A Patandzsalinak is nevezett Ananta tanítása a tudat leigázásáról  készítőivel, Farkas Attila Mártonnal és Tenigl-Takács Lászlóval beszélget a TKBF rektora, Karsai Gábor.