Főoldal > A Dharma követése Benáreszben

A Dharma követése Benáreszben

siva
Esemény leírása

Vetítéssel egybekötött előadásra invitálunk benneteket, Különleges jóginí látogat el hozzánk kedden a főiskolára Varanasziból (Benáresz), Síva legszentebb városából, ahol Buddha is megforgatta a Tan Kerekét.

Uschi Gibson már gyermekkora óta az Ind kultúra hatásaiban nevelkedett az Ojai Krishnamurthy központban, majd 2008-ban belső hívásra Benáreszbe ment ahol letelepedett és szellemi útjának kiteljesedését az önzetlen szolgálatban teljesítette ki. Női önsegítő kört alapított Co Op Lucky Uschi néven azzal a szándékkal, hogy segítse a nagy szegénységben és nélkülözésben élő nők sorsát egy benáresz közeli kis faluban (Sarai Mohana) a Gangesz partján.

Anyanyelvi szinten megtanult hindiül és a szigorú társadalmi nyomással és elvárásokkal dacolva női egészség tanácsadást, felvilágosítást tart lányoknak, nőknek, sok gyermekes anyáknak, özvegyeknek. Varrni és hímezni tanítja őket, hogy képesek legyenek a nehéz körülmények ellenére az önfenntartásra, miközben különleges Szent Zarándoklatokat tart nyugati jógik és jóginík csoportjainak, s mindeközben boldogságban és áldásban neveli indiai férjével közösen szerint kisfiát, a hindu tradíció beavatásai szerint.
 

siva

Kapcsolódó

2024 05 27. 18:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Kőrösi terme
Igazán különleges eseményre kerül sor A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán: partnerintézményünkből, a thaiföldi MCU – IBSC-ről Budapestre látogató kutató-oktatónő, Dr. Nadnapang Phophichit tart meditáció gyakorlással egybekötött előadást.
2024 05 17. 17:30
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme, Budapest 1098 Börzsöny u. 11.
Május 17-én 17:30-as kezdéssel Globalizmus és tradícionalitás címmel a történelem nagy válaszútjáról beszélget Mireisz László (A Tan Kapuja Buddhist Egyház elnöke) és Kassai Lajos (íjkészítő mester, a modern kori lovasíjászat megteremtője). Moderátor: Karsai Gábor, a Főiskola rektora.
2024 04 26. 17:30
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme, Budapest 1098 Börzsöny u. 11.
Április 26-án 17:30-as kezdéssel a Bëlga együttes lesz a vendégünk, akikkel ezúttal egy közös kis performanszra kerül sor, amibe Takács László (Taki) is bekapcsolódik. Hogy miről is lesz szó? Maradjon meglepetés.
Megszakítás