Főoldal > A buddhizmus alaptanításai

A buddhizmus alaptanításai

alaptanítások
Esemény leírása

A tanfolyam E-learning részére a jelentkezés nyitott, decemberig lehet még csatlakozni!

A Buddha Négy nemes igazságról szóló tanításának megvalósítása a Nemes nyolcrétű ösvény gyakorlatán keresztül vezet. A tanfolyam keretében a résztvevők megismerkednek az alaptanításokhoz kapcsolódó meditációs gyakorlatokkal és tanítóbeszédekkel (szútra-irodalom) is. A buddhizmus iskolái, irányzatai különböző módszereket dolgoztak ki a megvilágosodás elérésére. Az előadások során ezeket a finom, árnyalatnyi különbségeket is megismerhetjük.

Témakörök:

  • Négy nemes igazság
  • Nemes nyolcrétű ösvény
  • Öt fogadalom
  • Öt halmaz
  • Függő keletkezés
  • Hat tökéletesség
  • Bodhicsitta
  • Négy mérhetetlen
  • Meditációs gyakorlatok

Oktatók:

E-learning részvételi díj: 8 000 Ft. A tanfolyam díját 2013. decemberig a Titkárságon vagy utalással lehet befizetni.

A tanfolyam 14 alkalom, alkalmanként két 45 perces előadással.

Az e-learning tanfolyam résztvevői nem személyesen, hanem interneten keresztül vesznek részt a tanfolyamon. Számukra a kurzus anyagát felvételről biztosítjuk egy internetes felületen egy héttel az előadások után. Ezen a felületen a digitális anyagok kizárólag a tanfolyam idejére lesznek elérhetők!

Az előadásokról készült felvételeken kívül további elektronikus anyagokat készítünk elő (tesztek, háttéranyagok, további videók, egyéb tartalmak).

E-learning jelentkezési és fizetési határidő: A JELENTKEZÉS FOLYAMATOS!! Részvételi díj befizetése a TKBF Titkárságán vagy átutalással.

JELENTKEZÉSI LAP

 

 

 

https://www.tkbf.hu/wp-content/uploads/2013/09/1-160-scaled.jpg

https://www.tkbf.hu/wp-content/uploads/2013/09/palijobb.jpg

https://www.tkbf.hu/wp-content/uploads/2013/09/IMG_3711-scaled.jpg

https://www.tkbf.hu/wp-content/uploads/2013/09/cserzoli_ve.jpg

https://www.tkbf.hu/wp-content/uploads/2013/09/komar.jpg

alaptanítások

Kapcsolódó

2022 06 09. 06:00
Veszprém
Az 1998-as évtől a Tibetet Segítő Társaság „buddhista zarándoklat” hagyományt teremtett, és a Tan Kapuja Buddhista Főiskolával közös szervezésben, az idén huszonötödik alkalommal indít buddhista zarándoklatot, azért hogy megemlékezzünk a Buddha születésének és megvilágosodásának napjáról, a Vészákháról.
2022 06 02. 18:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme
Könyvbemutatót tartunk 2022. június 02-án 18 órától A Tan Kapuja Szertartástermében. Az esten A Tan Kapuja Kiadó gondozásában, a kiadó Kelet Kincsei sorozatának első kötete, a Jóga-szútra – A Patandzsalinak is nevezett Ananta tanítása a tudat leigázásáról  készítőivel, Farkas Attila Mártonnal és Tenigl-Takács Lászlóval beszélget a TKBF rektora, Karsai Gábor.