Főoldal > A buddhista elvek alkalmazása a mindennapokban

A buddhista elvek alkalmazása a mindennapokban

he-melinda
Esemény leírása

Földiné Irtl Melinda előadása

Felelősségteljes, a Tanítások iránt elkötelezett életvitel a hétköznapokban. Gondolatok és gyakorlati példák a Nemes Nyolcrétű Ösvény aktív megvalósításáról az egyén és a társadalom szintjén a mai világunkban. A buddhista etikán alapuló gazdasági, oktatási, politikai, ökológiai szempontokon mögött húzódó egyéni preferenciák és fogyasztói szokások átalakításának lehetőségei a „Négy Mérhetetlen” (Brahma Vihára) éber alkalmazásával. Direct Action a Nem cselekvő cselekvés tükrében!

Hétfő esték a Tan Kapuján

A Tan Kapuja Buddhista Egyház és A Tan Kapuja Buddhista Főiskola vezetői és tanítói online gyakorlásaik során lehetőséget szeretnének nyújtani a közös gyakorlásra és az ismeretszerzésre a koronavírus okozta rendkívüli időkben is, így vállalva közösséget minden érző lénnyel.  Az Egyház közösségeinek gyakorlása mellett a Főiskola tanítói december 21-től, hétfőnként, egy hétalkalmas előadás-sorozatot indítanak útjára, melyet a https://tkbe.hu/live oldalon, vagy A Tan Kapuja YouTube csatornáján követhetnek nyomon a tisztelt érdeklődők.

he-melinda

Kapcsolódó

2023 11 27. 18:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme, Budapest 1098 Börzsöny u. 11.
A Hétfő Esték A Tan Kapuján, 2023-as őszi/téli sorozatának november 27-i eseményén A Tan Kapuja Kiadó és a Onedropzen közös kiadásában megjelent Buddha beszédei – Majjhima Nikāya című 3 kötetes, a Buddha teljes középhosszú beszédinek gyűjteményét először magyar nyelven tartalmazó, a buddhista Tan forrásának is nevezhető könyv kerül bemutatásra.