Főoldal > A buddhista elvek alkalmazása a mindennapokban

A buddhista elvek alkalmazása a mindennapokban

he-melinda
Esemény leírása

Földiné Irtl Melinda előadása

Felelősségteljes, a Tanítások iránt elkötelezett életvitel a hétköznapokban. Gondolatok és gyakorlati példák a Nemes Nyolcrétű Ösvény aktív megvalósításáról az egyén és a társadalom szintjén a mai világunkban. A buddhista etikán alapuló gazdasági, oktatási, politikai, ökológiai szempontokon mögött húzódó egyéni preferenciák és fogyasztói szokások átalakításának lehetőségei a „Négy Mérhetetlen” (Brahma Vihára) éber alkalmazásával. Direct Action a Nem cselekvő cselekvés tükrében!

Hétfő esték a Tan Kapuján

A Tan Kapuja Buddhista Egyház és A Tan Kapuja Buddhista Főiskola vezetői és tanítói online gyakorlásaik során lehetőséget szeretnének nyújtani a közös gyakorlásra és az ismeretszerzésre a koronavírus okozta rendkívüli időkben is, így vállalva közösséget minden érző lénnyel.  Az Egyház közösségeinek gyakorlása mellett a Főiskola tanítói december 21-től, hétfőnként, egy hétalkalmas előadás-sorozatot indítanak útjára, melyet a https://tkbe.hu/live oldalon, vagy A Tan Kapuja YouTube csatornáján követhetnek nyomon a tisztelt érdeklődők.

he-melinda

Kapcsolódó

2022 06 09. 06:00
Veszprém
Az 1998-as évtől a Tibetet Segítő Társaság „buddhista zarándoklat” hagyományt teremtett, és a Tan Kapuja Buddhista Főiskolával közös szervezésben, az idén huszonötödik alkalommal indít buddhista zarándoklatot, azért hogy megemlékezzünk a Buddha születésének és megvilágosodásának napjáról, a Vészákháról.
2022 06 02. 18:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme
Könyvbemutatót tartunk 2022. június 02-án 18 órától A Tan Kapuja Szertartástermében. Az esten A Tan Kapuja Kiadó gondozásában, a kiadó Kelet Kincsei sorozatának első kötete, a Jóga-szútra – A Patandzsalinak is nevezett Ananta tanítása a tudat leigázásáról  készítőivel, Farkas Attila Mártonnal és Tenigl-Takács Lászlóval beszélget a TKBF rektora, Karsai Gábor.