Főoldal > A buddhista elvek alkalmazása a mindennapokban

A buddhista elvek alkalmazása a mindennapokban

he-melinda
Esemény leírása

Földiné Irtl Melinda előadása

Felelősségteljes, a Tanítások iránt elkötelezett életvitel a hétköznapokban. Gondolatok és gyakorlati példák a Nemes Nyolcrétű Ösvény aktív megvalósításáról az egyén és a társadalom szintjén a mai világunkban. A buddhista etikán alapuló gazdasági, oktatási, politikai, ökológiai szempontokon mögött húzódó egyéni preferenciák és fogyasztói szokások átalakításának lehetőségei a „Négy Mérhetetlen” (Brahma Vihára) éber alkalmazásával. Direct Action a Nem cselekvő cselekvés tükrében!

Hétfő esték a Tan Kapuján

A Tan Kapuja Buddhista Egyház és A Tan Kapuja Buddhista Főiskola vezetői és tanítói online gyakorlásaik során lehetőséget szeretnének nyújtani a közös gyakorlásra és az ismeretszerzésre a koronavírus okozta rendkívüli időkben is, így vállalva közösséget minden érző lénnyel.  Az Egyház közösségeinek gyakorlása mellett a Főiskola tanítói december 21-től, hétfőnként, egy hétalkalmas előadás-sorozatot indítanak útjára, melyet a https://tkbe.hu/live oldalon, vagy A Tan Kapuja YouTube csatornáján követhetnek nyomon a tisztelt érdeklődők.

he-melinda

Kapcsolódó

2023 05 11. 15:30
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme
Farkas Attila Márton főiskolai docens és Porosz Tibor egykori főiskolai tanárunk filozófiai vitája (személyes jelenléttel, de online is követhető lesz a YouTube-csatornánkon). Moderátor: Karsai Gábor.
2023 04 19. 18:00
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola
Nagy örömmel adunk hírt arról, hogy hallgatói kezdeményezésre 2023.04.19. szerdán 18 órai kezdettel Bodó Ferenc tart fényképekkel és sztorikkal fűszerezett élménybeszámolót  Sri Lankán töltött utazásáról.