Tanfolyamok

A tanfolyam céljaként a tudat természetének megismerését tűzzük ki a jóga eszköztárának a segítségével. Az éberség (szati) segítségével lehetőségünk van a finom változások megfigyelésére, illetve szükség esetén az aktív, szükséges változtatások elvégzésére.
Hét alkalomból álló japán művészeti kurzus indul ősszel a Tan Kapuja Buddhista Főiskolán a Zen Akadémia szervezésében.
A Tan Kapuja Buddhista Főiskola szervezésében 12 héten át tartó tanfolyam indul leendő hallgatóknak és a buddhizmus iránt érdeklődőknek.
A szeptember végétől​ induló tizenkét alkalmas gyakorlati jóga oktatás bevezetést ad a jóga elméletébe, alapgyakorlataiba, kiegészítéskép​p​en a főiskolai képzés elméleti anyagaihoz.
Az elméleti és gyakorlati tanfolyam során bepillantást nyerhetünk a hindu jóga darsana alapelveibe, megismerkedünk az eszköztárával, életviteli és erkölcsi ajánlásaival és a buddhista kapcsolódási pontokkal.
Átfogó képet kívánunk adni a japán történelemről, a japán harcművészetek történetéről, szellemi hátteréről. Nem csak gyakorló harcművészeket várunk.
A tanfolyam keretében a résztvevők megismerkednek az alaptanításokhoz kapcsolódó meditációs gyakorlatokkal és tanítóbeszédekkel (szútra-irodalom) is.