Moodle E-learning

A Moodle E-learning rendszer tanulási környezet biztosításával az e-tanulás és -tanítás teljes lebonyolítását teszi lehetővé. Az összetett tanulási tartalmakat jól menedzselő keretrendszer. Képes összefogni az oktatási szereplőket és az oktatási anyagokat a virtuális térben.

http://moodle.tkbf.hu

Az e-Learning bevezetésével többek között lehetőség nyílik arra, hogy komplex programcsomagokat hozzunk létre, melyeket terveink szerint „digitális pecséttel” látunk el. A „digitális pecsét” nálunk még ismeretlen rendszer, lényege, hogy az oktatási programcsomagok az adott akkreditált FOI által hitelesített digitális igazolást kapnak. Ennek révén a tanuló bemeneti követelmények nélkül saját igényei szerint a választott jövőbeli foglalkozás reményében gyűjti össze maximális rugalmassággal képzési csomagjait.

A rendszer hitelesíti az oktatót is, hitelesített programcsomagjai révén elérhetővé teszi más intézmények számára, hitelesíti az intézményt is, ahová más intézményekből is érkezhetnek hallgatók speciális csomagok, kurzusok hallgatására, valamint hitelesíti a hallgatót is, aki például egy állásinterjún egyszerűen csak bemutatja, hogy hol milyen képzési csomagokban részesült.

Az E-learning rendszer használatát az alábbi kézikönyv segíti: