Upája csoport

A megszokott tanulási és jegyzetelési módszereink javarészt elavultak, kevésbé működőképesek. Az a módszer, ahogyan a középiskolában tanultunk, a felsőoktatásban sokszor nem ad sikerélményt. A buddhista tanulmányok pedig különösen más tanulási stratégiát kívánnak, mint amivel általában eddig tanultunk, hiszen nem csak a lexikális ismeretek fejünkbe tömködése a cél, hanem önálló gondolkodásra, a tapasztalatszerzésen alapuló saját élményeink megfogalmazására is szükségünk van ahhoz, hogy a Buddha tanításait megértve a saját életünkben is pozitív irányú változásokat érjünk el.

A magyar oktatási gyakorlat a bal oldali agyféltekéhez kapcsolódó funkciókat részesíti előnyben, azonban ha a tanulás folyamatába bekapcsoljuk a jobb féltekét, sokkal eredményesebbek is lehetünk. Segít a jegyzetelésben, gondolkodásban, tanulásban, emlékezésben, tehát segíti a tanulási folyamatot.

Az Upája csoportban felmérjük, hogy milyen a saját tanulási stílusod, mi áll hozzád a legközelebb, mi az, amit erősítened kell, ezt hogyan érheted el, és azt is kiderítjük, van-e valami olyan jellegzetesség az információ-feldolgozási rendszeredben, ami speciális technikák elsajátításával sokkal eredményesebbé tehet. Sok játékos gyakorlat alkalmazásával elősegítjük az önszabályozás, belső motiváció kialakulását.

Az Upája Csoportban segítséget kérhetsz és kaphatsz a tanulmányaid során felmerülő problémáiddal kapcsolatosan, bármikor és bármilyen okból keletkeztek is azok.

Amennyiben valamilyen fogyatékossággal élsz, és szakértői véleményt mutatsz be erről, többféle segítséget is igénybe vehetsz a tanulmányaid során.

Annak megfelelően, hogy mire van szükséged, a bárki számára elérhető támogatásokon kívül például:

  • igénybe vehetsz 4 plusz államilag finanszírozott félévet a tanulmányaidra
  • a diplomához szükséges nyelvvizsga alól részleges vagy teljes felmentést kaphatsz

Amennyiben nem rendelkezel hivatalos igazolással valamely fogyatékosságról, de nehezen boldogulsz a tanulással, esetleg életvezetési problémáid vannak, szintén kérhetsz segítséget:

  • felzárkóztató órákra, egyéni korrepetálásra járhatsz;
  • az egyéni tanulási stílusodnak megfelelő módszereket tanulhatsz;
  • órai jegyzeteket, hanganyagokat kaphatsz;
  • kivételes tanrend alapján végezheted a tanulmányaidat.

Azok, akiknek nem sikerült a határidőn belül nyelvvizsgát szerezni, az oklevélszerzési határidő felfüggesztését kérhetik az Oktatási Hivatalhoz beadott kérelemmel akkor, ha nyelviskolában tanultok és erről igazolást is kaptok.

Elérhetőségek:

A 2-es irodában péntekenként 15.00-16.00 óra között, vagy az upaja@tkbf.hu címen egyeztetett más időpontban kérhetsz segítséget.

A diákmentorokat, akik a tanulmányokkal, életvezetési problémákkal, Neptun és Moodle használattal, és sokféle más gondod megoldásával kapcsolatosan tudnak segíteni, a mentor@tkbf.hu címen érheted el.

Akár estis, akár nappalis hallgató vagy, írj, keresd a kapcsolatot, kérj segítséget, támogatást mielőbb!