Főoldal > Az oktatás indulása augusztus 31-től

Az oktatás indulása augusztus 31-től

Kedves Hallgatók, Leendő Hallgatók,

a nappalis hallgatóknak holnap (08.31.), az estiseknek csütörtök-péntek estétől (09.03-04., online órákkal) indul az oktatás a Főiskolán, az ünnepélyes és személyes évnyitóra pedig szeptember 5-én szombaton 9h-kor kerül majd sor, várhatóan a sztúpakertben. Ezt követi az első estis oktatási hétvége szeptember 5-6-án (szombat-vasárnap).

A héten a speckoll-okat kivéve már minden óra megtartásra kerül valamilyen (személyes vagy online) formában, a kiadott órarend szerint (https://www.tkbf.hu/hallgatoknak/hirek/2020/07/27/202021-tanev-oszi-felevenek-rendje), bevezető jelleggel.

Az évnyitó előtti szombat reggeli órák (07:30-tól) közül azonban csak az estis 3. éves tibeti jóga kerül opcionális jelleggel megtartásra azoknak, akik mindenképpen személyesen szeretnének gyakorolni aznap reggel.

A tárgyak felvételére még lesz mód egész héten, a speckoll-okat keddig meghirdetjük, az indulásuk dátumával együtt. A speckoll-ok várhatóan csak a szeptember 7-i héten indulnak.

Mivel eldőlt, hogy az egykori kollégiumépületben megkezdődik az építkezés is szeptember közepén, oda az első hétvégét kivéve már nem teszünk órákat. Helyette – szükség esetén – a könyvtárat fogjuk igénybe venni kisebb létszámú órákra, ill. több óra online formára vált utána.

A napról-napra fokozódó járványhelyzet miatt, illetve a korábban kiadott tájékoztatások és rektori utasítások szellemében, a kockázatok csökkentésére a napokban a következő plusz döntéseket hoztuk:

  • Az egészségügyileg veszélyeztetett hallgatóink és tanáraink online órahallgatása és -tartása engedélyezésre kerül (hallgatók kivételes tanulmányi rend iránti kérelemmel igényelhetik).
  • Újdonság: ezen kívül engedélyezzük, hogy a nagy létszámú közösségi együttléttől ódzkodó, tartózkodni kívánó hallgatóink és oktatóink is megkérvényezhessék a távolléti (online) oktatást (e döntés visszavonásáig): erre vonatkozóan ugyanúgy kérelmet kell benyújtaniuk (szept. 4-ig).
  • Az építkezés miatti szűkösebb teremszámra és -kapacitásra tekintettel az őszi félévben az estis 3. évfolyam óráit teljeskörűen online fogjuk tartani. Az első hétvége órái még személyesen mennek majd az egykori kollégiumépületben, tavasszal pedig mindenképpen biztosított lesz a személyes oktatás a számukra (ha a járványhelyzet megengedi).
  • Hallgatói szempontból tehát lesznek
    • a) tisztán személyes (kisebb létszámú), 
    • b) tisztán online, 
    • c) vegyes (egyszerre személyes és online) jelenlétű órák. 
  • Ezt tovább bonyolítja, hogy mindhárom kategóriában a tanár vagy személyesen a Főiskolán, vagy az otthonából tartja majd az órát. Így előfordulhat az is, hogy a tanár a Főiskolán van, a hallgatók pedig az online térben, de fordítva is (a hallgatók a többi óra miatt a Főiskolán vannak, a tanár pedig a személyes helyzete vagy preferenciája miatt az online térben).

Legvégül, de nem utolsósorban:

  • A Főiskolán az új tanév kezdetétől kötelező a maszkviselet minden olyan helyzetben, ahol a 1,5m-es védőtávolság nem tartható. Ezért kérem, mindenki hordjon magánál maszkot és csak annak birtokában lépjen be az épületbe.

Köszönöm megértéseteket, együttműködéseteket a rendkívüli helyzetben.

Sikeres és békés évkezdést kívánok mindannyiunknak!

Üdvözlettel,

Karsai Gábor
rektor 

Kapcsolódó

Események

Csadó Attila és a madárkák koncert A Tan Kapuján

2024. április 19-én igazán különleges eseménynek ad otthont Főiskolánk. Két volt hallgatónk (Csadó Attila és Sántik Zsuzsanna) is fellép a Szertartásteremben, ahol a Csadó Attila és a madárkák zenekar ad izgalmasnak ígérkező koncertet. 

2025. júniusi védéshez köthető határidők

A jelzett határidők után nincs lehetőség dokumentumok leadására. Ennek megfelelően kérünk minden hallgatót, hogy ne az utolsó napra tűzze ki a beadandók elkészítését, befejezését! Témaválasztó

2025. januári védéshez köthető határidők

A jelzett határidők után nincs lehetőség dokumentumok leadására. Ennek megfelelően kérünk minden hallgatót, hogy ne az utolsó napra tűzze ki a beadandók elkészítését, befejezését! Témaválasztó