Életmód

2015.11.01.
Létfontosságú útelágazáshoz érkeztünk, ahol túlélésünk és más fajok életben maradása forog kockán, saját tetteinktől függően. Még mindig van idő lelassítani a klímaváltozást és korlátozni annak hatásait, de ahhoz, hogy ez sikerüljön, a párizsi találkozónak olyan pályára kell állítania bennünket, amelyen fokozatosan lemondunk a fosszilis energiaforrásokról. Biztosítanunk kell a legsebezhetőbbek védelmét, előrelátó és átfogó hatásenyhítő és alkalmazható intézkedésekkel.
2015.10.05.
Egy olyan világban, ahol az információáramlás csúcssebességre kapcsolt, ahol bárki lehet információforrás, ahol az internetnek köszönhetően szinte mindenről értesülhetünk, hatalmas felelősség, hogy mit kezdünk a hírekkel, információkkal, akár híríróként, akár olvasóként. Ezer és ezer helyről kapjuk a híreket és ezek a legtöbbször egymásnak ellent is mondanak, sőt a legtöbbször, de véleményeznek, esetleg mi halljuk úgy, ahogy szeretnénk.
2015.08.19.
Milyen üzenete van egy kerítésnek a déli határon a vallási tanítók szerint? Mennyire tartják jó, vagy rossz ötletnek a magyar-szerb határra tervezett kerítést a buddhista, a katolikus, a muszlim és zsidó lelki vezetők?
2015.07.12.
Léteznek-e csodák, varázslatok? A különböző vallások miként állnak a mágiához, varázsláshoz? Elismerik? Engedélyezik? Tiltják? Ezen a héten arról kérdezte a hir24 a világvallások képviselőit, hogy vajon mit mondanak a vallások a csodákról, a mágikus képességekről.
2015.03.12.
Fontos, hogy két ember összeházasodjon? Miért? Az egyházak, vallások szerint, az együttélés lehet ugyanolyan értékű, mint a házasság? A Buddha tanításaiban szerepelnek világiaknak szóló tanácsok is, itt az emberi kapcsolatok harmóniájának a fontosságáról beszél, az együttműködésről és a nem-ártásról.
2015.02.28.
Minden vallásban van cölibátus? Miért alkalmazzák, vagy miért nem alkalmazzák a különböző vallások a nőtlenséget? Tényleg szükséges a szent élet beteljesítéséhez a szexualitás elvetése, vagy épp a házasság intézményének megtagadása?
2015.02.20.
Vajon mit jelent az átok? Van egyáltalán olyan, hogy átok? És ha van, akkor ki átkozhat meg kit? Kire hat? Mi az? Hogyan működik? Azok az emberek, akik még azt sem látják át, hogy cselekedeteiknek következményei vannak, mindazt, ami történik velük, úgy élik meg, mint a végzet sújtását.
2015.02.15.
Vajon minden nagyobb vallásban van Isten? Ugyanazt jelenti minden hívő számára a saját maga Istene? Hány neve van Istennek? Mi a szerepe? Teremtő? Segítő?
2015.01.27.
Segíteni kell a menekülteknek, bevándorlókat? Van olyan eset, amikor nemet kell mondani a segélykérésre? Van különbség menekült és menekült között? Ki ítélkezhet erről? Mi a helyes hozzáállás a kérdéshez?
2015.01.21.
Lehet-e viccelni a vallásokkal, a prófétákkal, a szent emberekkel, vagy a vallási vezetőkkel? Hol van határ, sértő és nem sértő vicc között? Mennyire érzékenyek a vallások a róluk készült karikatúrákra? Viccnek számít a gúny is?

Oldalak