Főoldal > Diplomamentő program

Diplomamentő program

Tisztelt Főiskolások!

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, akik sikeres államvizsgájukat követően a diplomájukat nyelvvizsga hiánya miatt nem szerezték meg, hogy a Kormány által támogatott Diplomamentő Programra való regisztrációt március 13-án megnyitottuk.

A Program keretein belül jelentkezni tudnak angol, német és francia nyelvből 120, 180 valamint 240 órás képzésekre, melynek végeztével a képzésbe bekerülők államilag elismert, középfokú (B2) komplex nyelvvizsgát tehetnek 2015. december 31-ig.

Jelentkezni az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. honlapján, a www.ofa.hu-n elérhető OFATÁR rendszerben lehet. A regisztrálóknak lehetőségük nyílik arra, hogy előzetes igényfelmérésben vegyenek részt, amelyben felmérésre kerül, hogy milyen nyelvből, milyen óraszámban, milyen intenzitással kívánnak részt venni a Diplomamentő programban. Ezen felül a képzési helyszínek pontos meghatározásához, illetve az adott helyszínen az igényeknek megfelelő számú és intenzitású képzés indításához fontos információkat kapnak a program résztvevői.
Az egyéneknek szóló pályázati felhívás az OFA nKft. honlapján fog megjelenni, amelyet követően megnyílik a lehetőség a rendszerben való pályázásra. Ennek várható időpontja április közepe.
A képzésre való jelentkezést szintfelmérés követi. Amennyiben a pályázó jogosulttá válik rá, a képzésben térítésmentesen vehet részt. A támogatás azonban a nyelvvizsga költségére nem terjed ki, kivéve a regisztrált álláskeresői státuszban lévőket, akiknek az első nyelvvizsga-lehetőség támogatott.

Amennyiben nem sikerül az első nyelvvizsga, úgy még két lehetséges alkalommal mehetnek el nyelvvizsgára a program végéig.

Ahhoz, hogy a tervezett 73 településen el tudjuk indítani a képzéseket, szükséges, hogy információval rendelkezzünk a leendő képzésen részt vevők igényeiről, ezért kérem, hogy április 4-ig szíveskedjen a programban való részvételi szándékát az OFATÁR rendszerben rögzíteni.

Amennyiben a regisztráció során kérdésük merülne, úgy azt a diplomamento@ofa.hu e-mail címre tehetik fel.

Sikeres pályázást kíván az OFA nKft.!

Budapest, 2014. március 13.

Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft.

Kapcsolódó

Események

Csadó Attila és a madárkák koncert A Tan Kapuján

2024. április 19-én igazán különleges eseménynek ad otthont Főiskolánk. Két volt hallgatónk (Csadó Attila és Sántik Zsuzsanna) is fellép a Szertartásteremben, ahol a Csadó Attila és a madárkák zenekar ad izgalmasnak ígérkező koncertet. 

2025. júniusi védéshez köthető határidők

A jelzett határidők után nincs lehetőség dokumentumok leadására. Ennek megfelelően kérünk minden hallgatót, hogy ne az utolsó napra tűzze ki a beadandók elkészítését, befejezését! Témaválasztó

2025. januári védéshez köthető határidők

A jelzett határidők után nincs lehetőség dokumentumok leadására. Ennek megfelelően kérünk minden hallgatót, hogy ne az utolsó napra tűzze ki a beadandók elkészítését, befejezését! Témaválasztó